Poligona abla veya abiyle gidilir mi?

pharople

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, İzmir'de oturuyorum ve 16 yaşındayım. Şahsen silahlara vesaire çok fazla ilgim var zaten birçok kez elimde silah tutmuş neredeyse bütün her şeyi bilen birisiyim çünkü neredeyse hem anne tarafım hem de baba tarafım orduda yüksek kişiler zaten büyük ablam ve kocası da polis. Örnek verecek olursak silahı uzatırken falan şarjörü çıkartır mermi yatağını kontrol eder tetiği kimsenin olmayacağı bir yere doğru düşürür öyle veririm. Hayatımda zaten neredeyse bütün silahları (ağırlar hariç. 50 cal vesaire) kullanmışımdır fakat asıl soru şu:
Türkiye'de ablayla (polis olmayan, 28 yaşında) vesaire poligona gitmek yasal mı? Gidebilir miyim? Yoksa illa yanımda annem veya babam mı olmalı?
Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkürler İiy forumlar.

Normalde yasal değil fakat yanınızdaki kişi aile bireyiniz ise yetkili kişi olarak girebiliyorsunuz yanınızda her ihtimale karşı bir koruma duruyor kimlik sorarlar mı bilmiyorum ama sorabilirler de.

16 yaşındaki kardeşim, üzülmeden bilmeni isterim ki silahlarla ilgili her şeyi bilemezsin. Belli bir kapasite bilgin vardır. Silahı verme şeklin falan senin bir şey bildiğini ispatlamaz. Senin dediğin arabadan inerken el frenini çekmekle aynı öncelik. Bunu anlatmamın sebebi poligona girerken bunların hiçbirinin sorulmayacak olması. 2. sebep ise senin yüzünden okurken boşa vakit kaybettim. Onun dışında girebilirsin yanında 2. dereceden birisi varken.

16 yaşındaki kardeşim, üzülmeden bilmeni isterim ki silahlarla ilgili her şeyi bilemezsin. Belli bir kapasite bilgin vardır. Silahı verme şeklin falan senin bir şey bildiğini ispatlamaz. Senin dediğin arabadan inerken el frenini çekmekle aynı öncelik. Bunu anlatmamın sebebi poligona girerken bunların hiçbirinin sorulmayacak olması. 2. sebep ise senin yüzünden okurken boşa vakit kaybettim. Onun dışında girebilirsin yanında 2. dereceden birisi varken.
Dostum zaten her şeyi bildiğimi de söylemedim “Neredeyse” diyerek de özellikle belirtmişim, Silah verme şeklimi de en küçük şeyi yani öncelikli ve temel şeyleri bildiğimi belirtmek için söylemiştim. Hayatında sadece askerlikte silah tutmuş (tahminimce) daha sonrasında ise evine ruhsatsız bir silah alan, eline sayılı miktarda silah almış olan birisine göre de büyük konuşuyorsunuz. Orduda keskin nişancıların bünyesinde bulunan KNT-76, KN-12 gibi silahları bile kullanmış insanım. Zamanını çaldıysam da kusura bakma ama saygılı bir şekilde cevap vermeni isterdim.

Ebeveyn varken yanında yasal diye biliyorum fakat illa Anne veya Baba mı olması gerekiyor onu bilmediğim için bu konuyu açtım, Ablayla veya Abiyle de gidilebilir mi? Herhangi bir kişi bile atış yapacak olsa zaten bir kaç tane kağıt imzalatıyorlar kişinin tamamen kendi rızasıyla yaptığına dair ve bütün sorumluluğu üstlendiğine dair.

Poligonla alakalı o kadar detaylı bildiklerini sanmıyorum, burada abisiyle ablasıyla gidenler olmuştur belki diye sormak istedim.

Ebeveyn varken yanında yasal diye biliyorum
Bu mantıklı değil.

Herhangi bir kişi bile atış yapacak olsa zaten bir kaç tane kağıt imzalatıyorlar kişinin tamamen kendi rızasıyla yaptığına dair ve bütün sorumluluğu üstlendiğine dair.
18 yaşından önce sizin imza yetkiniz yoktur ve kendi rızanızı beyan edemezsiniz. Hele silah gibi bir şey böyle basitçe bir istisnaya tabi tutulamaz bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı