Polis alkolü aileye söyler mi?

SwiftyUnknowN

Hectopat
Daha fazla  
Bugün arkadaşlarımla tenha bir yerde sigara ve alkol tükettik. Sonra bir tane tanımadığım şahıs gelip beni darp etti. Şimdi kendisini şikayet etmeye gidiyorum. 1 yaşla alkol ve sigara tüketemiyorum yasal olarak şimdi gidince kameralara bakacaklar ve bunu görecekler. Acaba polisler içki içtiğimi ve sigara içtiğimi aileme söylerler mi?

Yasal vasilerin reşit değil isen ailen olacağından ailene yaptıkların bildirilebilir. Fakat şikayet oluşturan kişi sen isen olay yerindeki durum daha göz önünde olacağından polisin gidip "oğlunuz alkol almış" diye ailene bildirmesi pek olası değil. Bir yandan, bulunduğun mekan bir bar ise ve reşit olmadan orada alkol tüketmiş isen bar da ceza alacak ve senin aksiyonun bulgu olacak. İşte bu sefer ailene alkol tükettiğin gidecek.

Sen bence darp varsa işin içersinde bildir gitsin, böyle şeylerden çekinme.

Alkolü kuytu bir yerde içtik yarın kameralara bakmaya gideceğiz. Hani kameralarda falan çıkar diye korkuyorum.

Darp ettiyse ve darp raporu alırsan, yahut almasan bile şikayetçi olduğunda ifadene başvurulacak. Eğer 15 yaşından büyüksen yönetmeliğin 19/6-4. maddesine göre tek başına ifade verebiliyormuşsun. İfadende alkol kullandığını dile getirirsen ve ifade tutanağına bu geçerse ailen bu tutanağa ulaşabilir. Bunun dışında ailenin olaya müdahil olmadığı durumda çocuğunuz alkol kullanıyor denileceğini zannetmiyorum. Lakin darp kısmında olay nasıl işliyor pek emin değilim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı