Polis olmak mantikli mi?

bbnoS

Hectopat
Daha fazla  
İstanbul'da yaşıyorum YKS'ye çalışıyorum ama anladım ki benden bir şey olmaz. Polis olmak isterdim hep ama ailem bana polis olursam sosyal hayatım olmaz falan diyorlardı. Çalışma saatim çok falan maasi iyi polisligin bu arada aylık 60 bin TL civari.

İçinizde polis olan tanıdığı olan vs varsa cevaplayabilir mi, çalışma saatleri nedir? 12/48 diye bir şey gördüm ama o galiba 1 gün çalışma 1 gün izin mantığı, bunun gibi şeyler mi?

Bir arkadaşımın babası polis, ondan aldığım bilgilere göre şöyle bir sistemleri var ama kesin değil;

Bana 1 gün gidip 1 gün işe gitmediğini söyledi yani pazartesi gidiyor salı gitmiyor çarşamba gidiyor perşembe gitmiyor...

Çalışma saatleri ağır sanırım, 8'de evden çıkıyormuş 6 da evde akşam yemeği (8)'e kadar sonra tekrar gidip saat gece 4'e kadar çalışıyor diye biliyorum, bu sadece arkadaşımın dedikleri.

Mobbingin olmasıyla beraber intihar oranları ciddi anlamda yüksek.

2025 yılında kısaca 4 ayda 32 emniyet personeli intihar etmiş. Ayda 8 yapar bu. Demek ki ciddi bir problem var. Maaş için yapacaksan yapılacak gibi iş değil bence. Git memurluk sınavlarına gir herhangi bir birimde memur ol çok daha iyi. Yurt dışı görevlerin olursa o zaman asker ol iyi para var. Ancak ne üst birimler ne de ülke şartları asker polis olmaya uygun değil.

Nasıl bir mobbinf var ki ? Hayalim aslında yuurt dışında polis olmaktı amerika gibi ama o da imkansız.

Gece gundu olayı o kadar umurumda değil açıkçası farketmez benim için ama mobbing sıkıntı gibi.

Subay olmayı düşünmüyordum ama bir tanıdığım söylemişti seneye olan bi sınav vardı Subay olmak icin ona gireceğim deneyeceğim.

Sizce polislik mi yoksa araba tamirciligimi peki ? Yks sınavında büyük ihtimalle beklediğim sonuç gelmeyecek ve bur daha girmem tanidiklariminsa dükkanı var babam diyor ki git öğren sana bir yer açarız mantıklı diyor ama polislik te çok isterdim ama pek mümkün değil gibi şartlara bakarsak.

Mobbingin olmasıyla beraber intihar oranları ciddi anlamda yüksek.

2025 yılında kısaca 4 ayda 32 emniyet personeli intihar etmiş. Ayda 8 yapar bu. Demek ki ciddi bir problem var. Maaş için yapacaksan yapılacak gibi iş değil bence. Git memurluk sınavlarına gir herhangi bir birimde memur ol çok daha iyi. Yurt dışı görevlerin olursa o zaman asker ol iyi para var. Ancak ne üst birimler ne de ülke şartları asker polis olmaya uygun değil.
Çoğunda bir sorun yaşamışlar ama belli biri boşanmış biri gazilik unvanı alınmış birinin borcu varmış.

Tabii gerçekten saat olacakta fazla 12/24 mesela 12/36 olsa okey olunabilir ama diğeri çok kısa bir zaman yani zaten 10 saat uyursun.

Bilemiyorum neler yapacağım.

Nasıl bir mobbinf var ki ? Hayalim aslında yuurt dışında polis olmaktı amerika gibi ama o da imkansız.

Gece gundu olayı o kadar umurumda değil açıkçası farketmez benim için ama mobbing sıkıntı gibi.
Liyakatsizler başta olduğu için genelde dik başlı polisler ya da askerler komutanlara haklı oldukları konularda kalkışıyorlar. En basit görev yerini ülkenin en kötü yerine tayinini çıkarttırıyor ya da en kötü yerlerde en zorlu nöbet saatlerini veriyorlar falan. En basit mobbing bu. Eğitim anlamında insan vücudunun kaldıramayacağı eğitime maruz bırakıp yapamayınca ceza da veriliyordur eminim. Kısacası dediğim gibi yurt dışına giden asker olursan fena para kazanıyorsun ancak öyle vatan sevgisine falan yapılacak meslek olmaktan çıktı artık.

Liyakatsizler başta olduğu için genelde dik başlı polisler ya da askerler komutanlara haklı oldukları konularda kalkışıyorlar. En basit görev yerini ülkenin en kötü yerine tayinini çıkarttırıyor ya da en kötü yerlerde en zorlu nöbet saatlerini veriyorlar falan. En basit mobbing bu. Eğitim anlamında insan vücudunun kaldıramayacağı eğitime maruz bırakıp yapamayınca ceza da veriliyordur eminim. Kısacası dediğim gibi yurt dışına giden asker olursan fena para kazanıyorsun ancak öyle vatan sevgisine falan yapılacak meslek olmaktan çıktı artık.
Şu amerikaya gidebilsem herhangi bir şekilde orada polislik çok istiyorum. Burada olunmaz herhalde

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı