Polislik (KOM) şartları nedir?

Daha fazla  
Arkadaşlar, ben KOM'da çalışmak istiyorum fakat kafamda soru işaretlerim var. KOM'da olursam günde kaç saat çalışırım? Biliyorum, bu süre tam belli değil fakat ortalama bir saat söylerseniz sevinirim. Kendime de vakit ayırabilir miyim? Mesela dışarı çıkıp takılmalık zamanım olur mu, birinden hoşlanırsam onunla vakit geçirebilir miyim yoksa işten başımı kaldıramaz mıyım ve KOM olmak zor mu veya sürekli şehir değiştirmek zorunda kalır mıyım? Bana baştan aşağı bütün her şeyiyle bu konuları anlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne iş yaparsanız yapın sosyal hayatınıza veda etmek zorundasınız. Ülke olarak çalışma saatleri çok yüksek olduğu için kimsenin sosyal aktivitesi olmuyor ama ben akşam gezerim derseniz başka.

Ne iş yaparsanız yapın sosyal hayatınıza veda etmek zorundasınız. Ülke olarak çalışma saatleri çok yüksek olduğu için kimsenin sosyal aktivitesi olmuyor ama ben akşam gezerim derseniz başka.

Sabah gezmeyi zaten sevmem sabah 6 akşam 8 çalışsam sıkıntı olmaz günde 14 saati geçtiği oluyor mu çalışma süresinin. Ve internette bazı sitelerde 8 saat çalışığ 24 saat çalışma olmuyormuş ve dallara göre 12 saat çalışıp 26 saat çalışmıyorlarmış bunlar doğru mu?

Genel olarak ülkemizde çoğu kolluk kuvvetinin çalışma şartları ağır. Buna bazı birimler dahil olmayabilir fakat çoğunluk böyle. Düzenli bir çalışma saatiniz büyük bir ihtimal ile en azından başlangıç için olmaz. Gece 3'te telefon çalıp ne olduğunuzu anlamadan çağırabilirsiniz. Arkadaşım var şu an inan o kadar rahat değil, çok detay vermek istemiyorum ama her şey dışarıdan göründüğü gibi değil.

Genel olarak ülkemizde çoğu kolluk kuvvetinin çalışma şartları ağır. Buna bazı birimler dahil olmayabilir fakat çoğunluk böyle. Düzenli bir çalışma saatiniz büyük bir ihtimal ile en azından başlangıç için olmaz. Gece 3'te telefon çalıp ne olduğunuzu anlamadan çağırabilirsiniz. Arkadaşım var şu an inan o kadar rahat değil, çok detay vermek istemiyorum ama her şey dışarıdan göründüğü gibi değil.

Her an çağırılabileceğimi biliyorum az çok bir fikrim var meslekle ilgili fakat kafamda ki soru işareti şu kendime kafamı dinlemek için günde 2 3 saat ayırabilir miyim?

@Renfrii Bu biraz gideceğin şehirin ve birimin yeterlilik durumuna bağlı. Arkadaşım İstanbul'da sabah 6-7'de evden çıkıyor akşam 10-11 gibi geldiği oluyor ve ertesi gün tekrar. Gece ekibine geçtiğinde biraz rahatlıyor.

İşinizi sevip yapmayacaksınız, çok uzun süreli çalışmanızın zor olduğunu düşünüyorum. Hangi iş olursa yaparım, kötü olmayan da bir para alayım diyorsanız yine yapabilirsiniz.

@Renfrii bu biraz gideceğin şehirin ve birimin yeterlilik durumuna bağlı. Arkadaşım İstanbul'da sabah 6-7'de evden çıkıyor akşam 10-11 gibi geldiği oluyor ve ertesi gün tekrar. Gece ekibine geçtiğinde biraz rahatlıyor.

İşinizi sevip yapmayacaksınız, çok uzun süreli çalışmanızın zor olduğunu düşünüyorum. Hangi iş olursa yaparım, kötü olmayan da bir para alayım diyorsanız yine yapabilirsiniz.

Peki haftasonları izin var mı? Ve atanma işleri nasıl oluyor kaç yıl arayla oluyor biliyor musunuz?

@Renfrii Bunları detaylı olarak buradan yazmam doğru olmaz, kurum içi bilgileri dışarı aktarma gibi gözüküp sonra kendimi sorguda bulmayım :) Yukarıda dediğim gibi bu durumlar tamamiyle gittiğiniz şehir, timin ve ekibin duruma göre değişiklik gösterir. Çok rahat bir yerede gidebilirsiniz, girdiğiniz günü her saniye anadabilirsiniz.

@Renfrii bunları detaylı olarak buradan yazmam doğru olmaz, kurum içi bilgileri dışarı aktarma gibi gözüküp sonra kendimi sorguda bulmayım :) yukarıda dediğim gibi bu durumlar tamamiyle gittiğiniz şehir, timin ve ekibin duruma göre değişiklik gösterir. Çok rahat bir yerede gidebilirsiniz, girdiğiniz günü her saniye anadabilirsiniz.

Tamamdır yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı