Polislik vs Hukuk

Revani1

Hectopat
Arkadaşlar 1 haftaya sınav açıklanacak. Polis mi olsam hukuk mu okusam karar veremedim. Polis akedemisi mezunu rütbesi ne oluyor? Kaç yıl oluyor?

Arkadaşlar 1 haftaya sınav açıklanacak. Polis mi olsam hukuk mu okusam karar veremedim. Polis akedemisi mezunu rütbesi ne oluyor? Kaç yıl oluyor?
Polis Akademisi 4 yıl sürüyor, mezun olunca komiser yardımcısı olarak başlıyorsun.
Hukuk da 4 yıl, mezun olunca avukatlık, hakimlik, savcılık gibi yollar var ama staj ve sınavlar gerekiyor.
Polislikte disiplin ve risk daha fazla, hukukta biraz daha özgürsün.

Hukuk korkunç bir bölüm. Torpil kaynıyor. Polis olmayı istiyorsan ona yönel.

Polislik için bu kadar uğraşa gerek olmaz. 2 yıl ya da 4 yıllık bitirip KPSS puanı ve mülakat ile POMEM'e giriş yapabilirsin. Eğitimide ortala 6 ay.

Hukuk geliyorsa hukuk oku. Polislik çok zor meslektir. Avukat olursan en azından serbest çalışırsın.

Polis akademisinde birden fazla okul var
İGF okursan amir sınıfından başlarsın hazırlık +4 yıllık bir okul.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…