Polislik vs Hukuk

Böyle bir durumda hukuk okumanı tavsiye ederim. Mezun olunca avukat, hakim veya savcılık dışında da çeşitli imkanların var yani yelpaze geniş. Her ne kadar halk bunun farkında olmasa da işin içerisine girince çok esnek olduğunu fark ediyorsun.
 
PMYO 2 yıl POMEM yaklaşık 10 ay polis memuru olarak göreve başlıyorsunuz sonradan 4 yıllık mezunu olup komiser yardımcılığı için başvuru yapabilirsiniz.
Hocam siz polissiniz herhalde komiser yardımcısı olarak nasıl başlayabilirim ne yapmam gerekiyo?

Hocam abim hukuk okuyo hiç tavsiye etmiyo dediğin iş alanlarıda kısıtlı noter mesela sınav ile giremiyosun başvuru yapıyosun sıra sana gelirse 60 70 yıl sonra, hakim savcılık zaten çok zor hocam avukatlarında hâli ortada ben polisliği çok istediğim için biraz ordayım
 
Direkt komiser yardımcısı olarak başlayamazsın önce polis olman lazım ardından 4 yıl lisans mezunu olup alımlardan komiser yardımcılığı için sınavlara girmen gerekiyor.
Hocam atıyorum ben lisans mezunu oldum kaç yıl polis memurluğu yapmam gerekiyo komiser yardımcısı olmak için? Birde komiser yardımcılığı sınavı zor mu hocam hakimlik savcılık gibi
 

Dostum ben de hukuk okuyorum. Hatta şu an adliyede staj yapıyorum ve çok fazla avukatla ve sayılı hakim savci ile konuşma fırsatı buldum. Avukatlar yansitildigi kadar az kazanmıyor. Tabii bu bulunduğunuz şehre göre değişiyor. Bağlı avukat olarak çalışanlar geçinemiyorlar ve hepsi şikayetçi.

Yanında staj yapacağınız avukat bütün meslek hayatınızı belirler. Eğer avukat olacaksanız tabii.

Hakim savci ise eğer mülakatı geçebilirsiniz fikrimce güzel meslek. Aldığı maaş ve kazandığı statü açısından yapılabilir bir meslek. Şahsi görüşüm tabii.

Burada okuduğunuz üniversitenin de çok büyük etkisi var. Belli başlı olan 4-5 universite dışında okuyorsanız işler daha zor. Bahsettiğim 4-5 üniversitenin hmgs gecis oranı daha yüksek ve donanım olarak daha iyiler. Kendini gelistirebilecek birisi için bu arayı kapatmak zor olmaz tabii ki.
 

Hocam savcılık hakimlik sınavı kazanırsan tabii ki daha güzel meslek ama mülakatlar falan sıkıntı, iç güvenlik fakültesini deneyeceğim ilk önce, oraya gidemezsem hukuk yazacağım hiç hukuk okuma hevesim yok ama yapacak başka bir şey yok, hayırlısı olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…