Çözüldü Pollymc 7.2 Java 8'i görmeyip hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mr Keşkül

Centipat
Daha fazla  
Pollymc üzerinden bir Minecraft mod paketi oynamak istedim ama her seferinde bilgisayarımda Java 21 olduğunu ve Java 8 yüklemem gerektiğini söyleyen bir hata alıyordum. Java 8 indirdiğimde ise görmüyordu ve tekrar aynı hatayı alıyordum. Diğer tüm Java sürümlerini sildim Java 8'i tekrar yükledim olmadı. Pollymc'yi silip tekrar yükledim yine olmadı. Kendim Java'nın yerini gösterdim ama bu sefer de şöyle bir hata aldım:
"Java path is:
C:/program Files/Java/jre-1.8/bin/javaw.exe

Checking Java version...
Could not start Java:
Error: An unexpected error occurred while trying to open file C:/Users/HP/Desktop/masaüstü/OYUNLAR/MultiMC/MultiMC-X-Eylul-2023-PollyMC-7.2/jars/JavaCheck.jar"

Ne yapacağımı bilmiyorum dostlar yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Komut istemine belirttiğiniz komutu yazdığımda Java 8'in aktif olduğunu gösteriyor fakat pollymc hala görmüyor. Kendim javaw.exe dosyasının yolunu girdim ama yine en üstte belirttiğim gibi Java check hatası aldım.

Arkadaşlar sorunu çözdüm.
  • dosya yolunu kontrol et:
    • MultiMC'yi çıkardıktan sonra çalıştırdığın klasörün yolunun çok uzun olmadığından ve özel karakterler içermediğinden emin ol. Çok uzun veya karmaşık yollar bazen sorunlara neden olabilir? MultiMC'yi basit bir dizine çıkararak (örneğin C:\multimc) deneyebilirsin.
  • Java Sürümünü Kontrol Edin:
    • Java'nın doğru bir şekilde yüklendiğinden ve çalıştığından emin olun.
    • Komut istemcisini (CMD) açarak java -version komutunu çalıştırın. Java sürümünüzün 1.8 (Java 8) olduğundan emin olun.
  • Java PATH Ayarlarını Kontrol Edin:
    • Java'nın sistem PATH değişkenine doğru bir şekilde eklenip eklenmediğini kontrol edin.
    • "Bilgisayar" veya "Bu Bilgisayar" simgesine sağ tıklayıp "Özellikler" seçeneğine tıklayın.
    • Sol taraftaki "Gelişmiş sistem ayarları" bağlantısına tıklayın ve "Sistem Özellikleri" penceresinde "Ortam Değişkenleri" butonuna tıklayın.
    • "Sistem değişkenleri" bölümünde "Path" değişkenini bulun ve düzenleyin.
    • Java'nın yüklü olduğu dizin olan C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_xx\bin yolunu ekleyin (xx, sürüm numarasını temsil eder).
  • PollyMC Ayarlarını Kontrol Edin:
    • PollyMC'nin ayarlarında Java'nın doğru bir şekilde yapılandırıldığından emin olun.
    • PollyMC'yi açın ve "Settings" (Ayarlar) bölümüne gidin.
    • "Java" sekmesine gidin ve Java yürütülebilir dosyanın (javaw.exe) doğru bir şekilde seçildiğinden emin olun. Java 8'in yüklü olduğu dizindeki javaw.exe dosyasını seçin.

Komut istemcisine belirttiğiniz komutu yazarak bilgisayarımda Java 8 411 olduğunu doğruladım ve Java 8'i path değişkenine doğru bir şekilde ekledim. Ama pollymc Java'yı hala görmüyor. Sadece Java 21'i indirirsem onu görüyor.

hocam biraz zor olucak ama bu yolları izleyerek belki sorunu çözebilirsin

1. PollyMC'yi Yönetici Olarak Çalıştırma​

Bazen, uygulamaların doğru izinlere sahip olmaması bu tür sorunlara yol açabilir. PollyMC'yi yönetici olarak çalıştırmayı deneyin:

1. PollyMC simgesine sağ tıklayın.
  2. "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
  3. Java 8'in tanınıp tanınmadığını kontrol edin.

2. PollyMC'yi Java 8 ile Manuel Olarak Başlatma​

PollyMC'yi Java 8 ile manuel olarak başlatmayı deneyin:

1. Komut İstemcisi'ni (CMD) açın.
  2. Aşağıdaki komutları kullanarak PollyMC'yi Java 8 ile başlatın:
    sh
    Kodu kopyala
    set JAVA_HOME=C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_411
    set PATH=%JAVA_HOME%\bin;%PATH%
    cd "C:\Path\to\PollyMC"
    java -jar PollyMC.exe
  3. PollyMC'yi doğru Java sürümüyle çalıştırıp çalıştırmadığını kontrol edin.

3. PollyMC ve Java 8'in Uyumlu Olduğundan Emin Olun​

PollyMC'nin belirli sürümleri, belirli Java sürümleriyle uyumlu olmayabilir. PollyMC'nin en son sürümünü kullanıyorsanız, eski bir sürümü denemeyi veya tam tersi en yeni sürümü kullanmayı deneyin.

4. PollyMC'nin Java Yolu Ayarlarını Kontrol Etme​

PollyMC'nin ayarlarında, Java yolunu manuel olarak belirttiğinizden emin olun:

1. PollyMC'yi başlatın ve "Settings" (Ayarlar) menüsüne gidin.
  2. "Java" sekmesine tıklayın.
  3. Java yürütülebilir dosyasının yolunu manuel olarak girin. Örneğin:
    makefile
    Kodu kopyala
    C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_411\bin\javaw.exe

5. Çevre Değişkenlerini Kontrol Etme​

JAVA_HOME ve PATH değişkenlerinin doğru ayarlandığından emin olun:

1. "Gelişmiş Sistem Ayarları"na gidin ve "Ortam Değişkenleri"ne tıklayın.
  2. "Sistem değişkenleri" bölümünde "Yeni" butonuna tıklayın ve şu değişkenleri ekleyin:
    • Değişken Adı: JAVA_HOME
    • Değişken Değeri: C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_411
  3. "Path" değişkenini düzenleyin ve şu yolu ekleyin:
    perl
    Kodu kopyala
    %JAVA_HOME%\bin

6. Java 8 ve Java 21'in Aynı Anda Bulunması​

Eğer hem Java 8 hem de Java 21 kuruluysa, bu çakışmalara yol açabilir. Java 21'i geçici olarak kaldırarak yalnızca Java 8'in kurulu olmasını sağlayın ve PollyMC'nin Java 8'i tanıyıp tanımadığını kontrol edin.

7. Java Versiyon Yönetimi​

Eğer bilgisayarınızda birden fazla Java sürümü bulunuyorsa, bunlar arasında geçiş yapmanızı kolaylaştıracak araçlar kullanabilirsiniz. jEnv gibi araçlar, farklı Java sürümleri arasında kolayca geçiş yapmanıza olanak tanır.

8. PollyMC'nin Java Konsolu​

PollyMC'nin Java konsolunu kullanarak detaylı hata mesajlarını görüntüleyebilir ve sorunun nedenini daha iyi anlayabilirsiniz:

1. PollyMC'yi başlatın.
  2. "Settings" (Ayarlar) menüsünden Java konsolunu etkinleştirin.
  3. Java 8 ile ilgili hata mesajlarını kontrol edin.

Sadece Java 21'i görüyor pollymc diğer herhangi bir Java sürümünü kabul etmiyor.

Ne olduğunu anlamadım ama Pollymc'yi silip tekrar kurdum ve RAR'dan çıkarmadan açtım. Java 8'i gördü. Sonra RAR'dan çıkardım görmedi. Ama RAR'ın içinde açtığımda görüyor. Sorun şu ki RAR'ın içindeyken oynayamıyorum çünkü RAR'ın içinde açtığım zaman dünya dosyaları "temp"te saklandığı için uygulamayı kapattığım anda siliniyor.

Son düzenleme:

Adım 1: Java 8'in Yüklü Olduğunu Doğrulama​

1. Java 8'i Yeniden Kurun:
  2. Java Sürümünü Kontrol Edin:
    • Komut İstemcisi'ni (CMD) açın ve aşağıdaki komutu girin:
      sh
      Kodu kopyala
      java -version
    • Bu komut, yüklü Java sürümünü gösterecektir. Eğer Java 8 yüklü değilse, komut Java 21'i gösterecektir.

Adım 2: PATH Değişkenine Java 8'i Eklemek​

1. Ortam Değişkenlerini Düzenlemek:
    • "Denetim Masası" > "Sistem ve Güvenlik" > "Sistem" > "Gelişmiş sistem ayarları"na gidin.
    • "Ortam Değişkenleri" butonuna tıklayın.
  2. Java 8'in Yolunu Eklemek:
    • "Sistem değişkenleri" altında "Path" değişkenini bulun ve düzenleyin.
    • "Yeni" butonuna tıklayarak Java 8'in bin dizinini ekleyin. Örneğin:
      sh
      Kodu kopyala
      C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_XXX\bin
    • Java 8'in yüklendiği doğru yolu kullanarak bu dizini ekleyin.

Adım 3: Java Path'i PollyMC İçin Ayarlamak​

1. PollyMC'yi Açın:
    • PollyMC'yi başlatın.
  2. Java Ayarlarını Yapılandırın:
    • "Settings" veya "Ayarlar" bölümüne gidin.
    • "Java" sekmesine geçin ve "Java Path" alanını manuel olarak ayarlayın.
    • Java 8'in yüklü olduğu klasördeki javaw.exe dosyasının yolunu girin. Örneğin:
      sh
      Kodu kopyala
      C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_XXX\bin\javaw.exe

Adım 4: Java 8 ve 21'i Ayırmak​

1. Java 8 ve 21 Arasında Geçiş Yapmak:
    • Aynı anda iki farklı Java sürümünü yönetmek için bir betik dosyası oluşturabilirsiniz.
    • setjava.bat adlı bir dosya oluşturun ve aşağıdaki içerikleri ekleyin:
      sh
      Kodu kopyala
      @Echo off
      set JAVA_HOME=C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_XXX
      set PATH=%JAVA_HOME%\bin;%PATH%
      echo Java 8 set to %JAVA_HOME%
    • Java 8'e geçiş yapmak için bu betik dosyasını çalıştırın.
    • Aynı şekilde Java 21 için de başka bir betik dosyası oluşturabilirsiniz.

Adım 5: Test Etme​

1. Java 8'i Test Etmek:
    • Komut İstemcisi'ni (CMD) açın ve betik dosyasını çalıştırarak Java 8'i etkinleştirin.
    • java -version komutunu girerek Java 8'in aktif olduğunu doğrulayın.
  2. PollyMC'de Profil Oluşturma:
    • PollyMC'de yeni bir profil oluşturun ve Java 8'i kullanarak oyunu başlatmayı deneyin.

Sorunu Çözmek İçin Alternatifler​

• Java Yönetim Araçları:
    • SDKMAN veya jEnv gibi araçlar kullanarak sistemde birden fazla Java sürümünü yönetebilirsiniz.
Bu adımları izleyerek Java 8'in PollyMC tarafından tanınmasını sağlayabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, Java 8'in doğru kurulu olduğundan ve PATH değişkeninin doğru ayarlandığından emin olun.

Komut istemine belirttiğiniz komutu yazdığımda Java 8'in aktif olduğunu gösteriyor fakat pollymc hala görmüyor. Kendim javaw.exe dosyasının yolunu girdim ama yine en üstte belirttiğim gibi Java check hatası aldım.

Arkadaşlar sorunu çözdüm.
  • dosya yolunu kontrol et:
    • MultiMC'yi çıkardıktan sonra çalıştırdığın klasörün yolunun çok uzun olmadığından ve özel karakterler içermediğinden emin ol. Çok uzun veya karmaşık yollar bazen sorunlara neden olabilir? MultiMC'yi basit bir dizine çıkararak (örneğin C:\multimc) deneyebilirsin.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…