Polonya'da gümrük vergisi

• Konuyu başlatan Kegew
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.551

Kegew

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, babam nisan ayında Polonya'ya gidecek. Bende ona Nintendo Switch OLED getirttirmek istiyorum. Eğer orada alırsa TR ile neredeyse aynı fiyat oluyor. Bende o yüzden babam oraya gitmeden önce o otele Japonya'dan sipariş etmeye karar verdim. Peki Japonya'dan Polonya'ya geçerken bir vergi çıkar mı?

Ya da Polonya'dan Türkiye'ye girerken vergi çıkmaz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Polonya'dan girerken ticari amaç taşımadığından herhangi bir sıkıntı çıkmaz ancak Japonya'dan Polonya'ya durumun ne olduğu Polonya'nın gümrük mevzuatına bağlı.

Amazon'dan alınacaksa Amazon ödemede gerekli vergileri ekliyor Türkiye'de. Polonya'da da Türkiye'deki gibi bir gümrük uygulaması varsa Amazon direkt ödemede ekler diye düşünüyorum.

Amazon'dan alınacaksa Amazon ödemede gerekli vergileri ekliyor Türkiye'de. Polonya'da da Türkiye'deki gibi bir gümrük uygulaması varsa Amazon direkt ödemede ekler diye düşünüyorum.
Peki polonyaya gitmeden otele sipariş etse bi şey olabilir mi? Yada amazon japonya üzerinden polonyaya sipariş etse birşey olur mu? (polonya vatandaşı olmadığı için)

Bir hocamın Amerika'ya giden arkadaşının evine Apple Store'dan sipariş verip arkadaşı geldiğinde teslim aldığını biliyorum. Ki arkadaşı vatandaş değil. Ama Avrupa ülkeleri için durum nedir inanın bilgim yok. Bir sorun olacağını pek sanmıyorum. Neticede oradaki yerel bir satıcıdan da sipariş verip kendine bir şey isteyebilir.

Anla
Bir hocamın Amerika'ya giden arkadaşının evine Apple Store'dan sipariş verip arkadaşı geldiğinde teslim aldığını biliyorum. Ki arkadaşı vatandaş değil. Ama Avrupa ülkeleri için durum nedir inanın bilgim yok. Bir sorun olacağını pek sanmıyorum. Neticede oradaki yerel bir satıcıdan da sipariş verip kendine bir şey isteyebilir.
Anladım, teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı