Polonya'da okumak mı yoksa asker olmak mı?

Yasowa252

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, şu an bir ikilemdeyim. Jandarma bilgi sistem teknisyenliği astsubaylığa gidebiliyorum. Fakat aynı zamanda şu anda yedek astsubaylık yaptığımdan ötürü iyi para biriktirebiliyorum.

Şunu soruyorum size ben askerliğimi bitirirken muhtemelen 12000 euro civarında birikimim olacak. Bu birikimle Polonya'da Computer science okumak için rahatça gidebilirim. Fakat bunun yerine jandarmada masa başı olmak daha mı mantıklı?

Hayalimse Polonya'da okuyup Avrupa ülkelerinden birine yerleşmek istiyorum. Eğer ki Polonya'ya başvuru yaparsam 23 yaşında yapacağım. Sizce yaş vizeye negatif etki yapar mı? Daha önceden bilgisayar programcılığı okudum.

Kesinlikle polonyaya gidin hocam bu ülkede iyi yerlere gelemezsiniz.

@571602 niye mesajı begenmediniz hocam

Şu anda asker olarak sadece ezilirsin. Konuşursan dövülürsün.

Ek: Polonya meseleside saçma. Ekonomik olarak TR'den en fazla %10 iyi bir ekonomiye sahipler. Bu sebeple TR'de adam akıllı bir meslek sahibi olmak daha mantıklı. Mesela ben Nörololoji okuyup Siyasetçi olacağım.

Burada masa başında oturmakdan daha mantıklı geliyor geleceğe yönelik yatırım gibi düşünebilirsiniz ben olsam polon ya derdim ama tercih tabii sizin.

Polonya'da okumak zor, kendim okumaya gidecektim, bir üniversiteden kabul aldım fakat YKS kazandım diye gitmedim, eğitimi zor, dilini bilmediğiniz bir ülkede okuyacaksınız, kira tutacaksınız falan, ingilizceniz en az B2 seviyesinde değil ise nanayı yediniz direk, hazırlık falan var onlarda ekstra ücret, ve üniversiteler buradaki gibi de değil, dönem başı ücret ödüyorsunuz.

Avrupa vatandaşı olup olmayanlara göre de farklı ücretler var, belirtmeyi unuttum.

Bence kesinlikle gidin okumasanız bile gidin kurtulun bu ülkenin çilesi ve derdi bitmez ömür törpüsü bu ülke.

Bir kere geliyoruz dünyaya ben olsam net Polonya'ya giderdim bir de neden Polonya onu merak etim.

Fiyatları falan hep araştırdım ingilizcemde şuan zaten b1 diyebilirim başvurumu seneye haziran gibi düşünüyorum. O zamana kadar b2 yi aşarım diye düşünüyorum. Zaten çalışma izni verdiklerinden ötürü bir noktada kendim çalışmam gerekecek. Burada ne bölümü kazanmıştınız?

Gardas adamlarla ekonomik durumumuzun neresi en fazla %10. Gayri safi hasıla çok büyük fark yok. En önemlisi adamlarda Afgan Suriyeli yok yani adamlarin nufusu 90 m değil 35milyon. Polonya candir can dilini ogren git yasa boşuna sürünme buralarda millet yurt dışına çıkmaya çalışıyor sen kalsam mi gitsem mi diyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…