Pop!_OS'te EFI bölümü açtıktan sonra hata verir mi?

474374

Hectopat
Demek istediğim: Şimdi 4 tane bölüm var. O 4. bölümden EFI bölümü açsam 5 bölüm olacak, hata verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Tamam. Ben diski ext4 yapıyorum ancak. EFI bölümü lazım diyor.
@Linuxginar sizler Linux'ta bilgilisiniz bana yardım eder misiniz?

Bir de böyle bir kullanıcı vardı. @tkl5t86bis siz de bana yardım eder misiniz?

Son düzenleme:

Bir de böyle bir kullanıcı vardı. @tkl5t86bis siz de bana yardım eder misiniz?
Dostum EFI bölümü lazım mı diyor? EFI bölümü seçebiliyor olman lazım kurulumda. Boyut yetersiz olabilir onun da büyütülebilir olması lazım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki Windows'u etkiler mi? Ben Dual boot olarak kullanmak istiyorum. Bir de bu video da o kullanmak istediğim D diskinden bir EFI bölümü yapıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoyu takip ederek yapsam olur mu?

Farklı diske ayırıyorsan EFI bölümünü ve farklı diske Pop kuruyorsan bir sorun olmaması gerek.

Bunun aklıma gelen tek sebebi EFI bölümünde yetersiz alan olması olabilir. Normalde Windows'un oluşturduğu EFI bölümünün boyutu GRUB bootloaderini kullanan dağıtımlar için yeterli. Pop!_OS gibi systemd-boot kullanan dağıtımlar, önyükleme için gerekli olan initramfs dosyalarını EFI bölümünün içinde bulundurmak zorunda kalıyor ve bu dosyalar da hatırı sayılır miktarda yer kaplıyor.

Bazı kişiler bu durum yaşanmasın diye Windows kurarken doğrudan EFI bölümünü büyük ayarlamış. Siz Windows'u çoktan kurmuş olduğunuz için yeni bir EFI oluşturmanız gerekiyor o zaman. Zaten bunu yapacaktınız en başında da.

Şimdi Windows'taki EFI kısmını mı kullanacağım? O da 100 MB falan. Pop!_OS 512MB istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…