Port açmak için statik IP gerekli mi?

ardadmn35

Kilopat
Yer
İzmir
Merhaba, Türk Telekom kullanıyorum ve kendi bilgisayarımdan Minecraft sunucusu açmak istiyorum, port açıyorum fakat port açık gözükmüyor ve sunucuya arkadaşlarım bağlanamıyor, statik IP alırsam port kesin açabilir miyim?

IP oldukça port açabilirsin fakat modemin güvenlik duvarını kapatman ve Windows güvenlik duvarında uygulamanın güvenlik duvarını kaldırman gerekir. Bu riskli bir durum. Buna ek olarak eğer IP birden fazla kullanıcıya dağıtıldıysa port açamazsın.

IP oldukça port açabilirsin fakat güvenlik duvarını da her iki taraftan ve Windows tarafında uygulama için kapatman lazım. Buna ek olarak eğer IP birden fazla kullanıcıya dağıtıldıysa port açamazsın.

Birden fazla kullanıcıya dağıtıldığını nereden anlayabilirim?

IP’niz CGNAT havuzuna dahilse -ki yüksek ihtimal öyledir- port açamazsınız.

CGNAT olayını araştırmalısın. Bunu firmaya da sorabilirsin fakat günümüzde IPv4 kalmadığı için pek çok kullanıcı için bu yöntem uygulanıyor.

Bayağı süredir araştıyorum, yani statik IP alırsam CGNAT havuzundan çıkacağım ve portlu bir sunucu açabileceğim doğru mu anladım?

Bu arada yazmayı unutmuşum, statik IP alırsanız port açabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…