Port yönlendirme ve port bağlama(binding) farkı nedir?

berkay9713

Decapat
Modemin root hesabına erişim sağladım ve ayarlara bakarken böyle bir menüye denk geldim. Portu TV+ ın takılı olduğu LAN'a bağlarsam TV+ bağlantım kesiliyor ancak internete normal bir şekilde girebiliyorum. Port bağlamanın olayı nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2022-07-31 20.10.49.png
    164,1 KB · Görüntüleme: 128

Port bağlama hakkında bilgim yok fakat port yönlendirme sadece statik IP niz varsa yapılabiliyor ve yerel IP niz ile dışarı açılmanızı sağlıyor.

Yani kısaca metasploit gibi işlerle uğraşmıyorsanız pek işinize yaramaz.

Bir de hocam bende vmg 3312 B10b var ama root hesabına giremedim buradan bir konuda vermişler şifreyi denedim ama yanlış diyor.

Root girişi için modemin wan kablosunu çıkartıp sıfırladım. Daha sonra verilen şifreyi girebiliyorsunuz ancak wan kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyorsanız sıfırlayınca internete giremeyebilirsiniz.

Root girişi için modemin WAN kablosunu çıkartıp sıfırladım. Daha sonra verilen şifreyi girebiliyorsunuz ancak WAN kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyorsanız sıfırlayınca internete giremeyebilirsiniz.

Takılı herhangi bir WAN kablosu yok hocam DSL kablosu var bizde onu mu çıkarmalıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…