Pos makinesinden aynı tutarı 2 kez geçmek

AsK3R

Kilopat
Herkese merhabalar, bugün bir alışverişimde banka kartımı kullandım. Ödemede iş yeri sahibi ilk işlem için iptal oldu dedi ve bana bir fiş verdi(2.kez denediğinde işlem tamamlandı). Verdiği fişin üzerinde.

Yem *78.00.

Hata düzelt.

Yem *78.00-

Ara toplam *0.00.

Fiş iptal.

Yazıyor.

Bugün bankanın mobil uygulamasından baktığımda ise 78 TL'yi 2 kere çekmiş görünüyor. Bilgili olan biri beni de bilgilendirebilir mi? Şimdi bu tutar otomatikman hesabıma geçer mi yoksa iş yerine gidip bildirmem mi gerekiyor?
Normalde fiş iptal yazısı olduğu için 1-3 iş günü içerisinde geçer diye tahmin ediyordum ancak bu paranın hesaptan çekilmesi beni işkillendirdi.

Alışveriş merkezine git, yetkili biriyle görüş ya da direk o kasiyerle nakit olarak versin.

Alışveriş merkezine git, yetkili biriyle görüş ya da direk o kasiyerle nakit olarak versin.
PetShoptu hocam normal bir dükkanda. Yarın gidip bir soracağım bakalım.
Önce bankayı sonrasında alışveriş yaptığınız yeri arayınız. Belki kasiyer yanlış işlem yapmış olabilir.
Arayayım hocam öneri için teşekkürler. Adamın kendi dükkanıydı bakalım gidip sorarım olmazsa da.

PetShoptu hocam normal bir dükkanda. Yarın gidip bir soracağım bakalım.
Öncelikle paranın gerçekten azaldığından emin ol. Oradaki işlem ücretini yanlış görüyor olabilirsin.
Ondan emin olduktan sonra önce banka ile görüş. Bankadan iş çıkmazsa mağazaya git.

İptal edilen fiş tutarının geri ödenmesi 1 gün sürebiliyor. Bankanız ile görüşün.
Hocam fiş tutarı ödenir yani değil mi? Çünkü fişte iptal yazıyor, mobil uygulamada para çekilmiş görünüyor. Alışverişi 12.11'de yaptım ancak para 20.16'da çekilmiş. (Sanırım gün sonu işlemi o saatte yapıldı. İçime bir kurt düştü para çekilince.
Öncelikle paranın gerçekten azaldığından emin ol. Oradaki işlem ücretini yanlış görüyor olabilirsin.
Ondan emin olduktan sonra önce banka ile görüş. Bankadan iş çıkmazsa mağazaya git.
Hocam art arda 78 TL çekilmiş görünüyor. Dekonta baktığım zaman herhangi bir İPTAL ibaresi de yok. Sadece aldığım fişte iptal yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…