Geçen hafta aldığım Çaykur marka poşet çayı demlemek için bardağa koyup su ekledikten sonra bu hale geldi. Sizce nedeni nedir? Anlayan bir büyüğüm çay bozulmaz dedi.
İlk başta trollük yapıyorsun sandım ama bardaktan buhar çıkıyor. Öte yandan yoğun da küf var. Ya biri sana şaka yapmış ya da sen bize şaka yapmaya çalışıyorsun...
Bunu neden paylaştınız bilmiyorum ama.
Olay aynen şu: O bardağın içerisindeki su en az bir hafta bardakta bekletilmiş, sonrasında ''poşet çay'' üstüne koyulmuş. Yani işin içinde kötü niyet var!
Kahvede çalışıyordum buna benzer bir şey olmuştu. Sonra çayları aldığımız toptancıyı aradık değiştirdiler. Çay ve tütün bozulan şeylerdir. Saman bile kuru kalmaz ise bozar kendini. Ancak resimlerdeki biraz abartılı duruyor.
Rutubetli ortamda açık bekledi ise küf yapmış olabilir. Son kullanma tarihine bakın geçmiş olabilir. Poşetlerin üstünde beyaz veya grimsi noktalar varsa aldığınız yere götürüp değiştirin.
Ayrıca çay demlemeden önce ilk önce bardağı sıcak su ile yıkayın.
@Murat5038 hocam, emin olun bu anlık oluşmuş küf şekli değil. Yani o bardaktaki su önceden bekletilmiş haliylede küflenmiş diye düşünüyorum.
Eğer arkadaş video şeklinde ıspatlarsa çok sevinirim.
@Murat5038 hocam, emin olun bu anlık oluşmuş küf şekli değil. Yani o bardaktaki su önceden bekletilmiş haliylede küflenmiş diye düşünüyorum.
Eğer arkadaş video şeklinde ıspatlarsa çok sevinirim.
@Silinen üye, biraz mantık yürüt... Önünüzde kaynar bir bardak su var, siz bu kaynar ya da soğuk su bardağına 1 adet ''Poşet Çay'' attınız, sizce anında o fotoğraftaki gibi küf oluşacak mı?
@Silinen üye, biraz mantık yürüt... Önünüzde kaynar bir bardak su var, siz bu kaynar ya da soğuk su bardağına 1 adet ''Poşet Çay'' attınız, sizce anında o fotoğraftaki gibi küf oluşacak mı?
@Silinen üye, açıkçası bu konuyu tartışmak istemiyorum ama... O dediğiniz şekilde de o küfler oluşmaz. (Özellikle o topaklaşmış beyaz küflere dikkat edin)
Bakın, bayatlamış, nemlenmiş çaylar bozuk, küflü görüntü verebilir, fakat bu şekil bir görüntü vermesi imkansız bir şey.
Benim düşüncelerim bu yönde. Saygılar.