Babam 15 senelik çaycıdır. Ona da sordum sudan değil çaydan kaynaklandığını söyledi. Çalıştığı yerlerde normal çayda da poşet çaylarda da bu durum olduğunu söyledi. Zaten kireç olsa suyun beyaz ve içerken tadının değişik olması gerekli.
Siz böyle söyleyince iyice kafam karıştı. E o zaman neden markette demlediğimiz çayda sıkıntı çıkmadı
Yarın Çaykur'u arayıp daha önce böyle bir şeyler karşılaşıp karşılaşmadıklarını soracağım.
Bence o içilmiş çay poşeti 1-2 gün bardak dinibde küflenmiş, ardından sıcak su eklenip resim çekilmiş. Trollük veya şaka olur. Güvenemiyorum, internetten görüyorum güvenemiyorum, küfte çıkabilir. :d
Bence o içilmiş çay poşeti 1-2 gün bardak dinibde küflenmiş, ardından sıcak su eklenip resim çekilmiş. Trollük veya şaka olur. Güvenemiyorum, internetten görüyorum güvenemiyorum, küfte çıkabilir. :d
İşte bu forumu bu yüzden seviyorum. Konu başta dikkatimi fazla çekmedi, ama o kadar ciddi bir şekilde tartışmışsınız ki merak etmeye başladım. Araştıracağım bunu. Sanıyorum ki çaydan kaynaklı. Araştıracağım.
Bu durum nadiren poşet çaylarda başıma birkaç kere geldi. Bu yüzden çok şaşırmadım. Ayrıca farklı markaların poşet çaylarında da olduğunu gördüm. Kesin olarak sebebini söyleyemeceğim ancak benim gözlemim şöyledir. Bulaşık makinasında bardaklar yıkandıktan sonra sanırım üzerinde biraz deterjan kalıyor. Bundan kaynaklandığını düşünüyorum.