Potansiyelim var ama DEHB tanısı aldım

nikolasteslas

Decapat
Daha fazla  
Dostlar, herkese merhaba!

Öncelikle size bir uyarıda bulunmak istiyorum: Dehb artık oldukça yaygın ve sadece genetik değil, çevresel faktörlerle de tetiklenebiliyor. Yani sizde, kardeşinizde ya da patronunuzda bile olabilir. Bu yüzden yazdıklarımı dikkatlice okumanızı öneririm.

Önce kendimi tanıtayım. Ben 19 yaşında, üniversite sınavına hazırlanan bir Türk genciyim. Lise hayatım boyunca ders çalışmaya çalışmakla geçti. Başarılı olma arzusu peşimi hiç bırakmadı. Ancak son iki yıldır, neden ders çalışamadığımı ve çok çaba sarf etmeme, hatta herkesten çok istememe rağmen neden başarısız olduğumu anlamış durumdayım. Çünkü Dehb'li bir birey olduğumu öğrendim.

Semptomlarım, yetişkin bir dehb'liyle birebir örtüşüyor. Yıllardır ailemden baskı ve hatta şiddet görmeme rağmen ders çalışamamamın, derslerde sürekli yerimde duramayıp ayakta gezinmemin sebebinin bu olduğunu fark ettim. Dehb hakkında yazılmış iki kitabı okudum ve kendimde bu durumun kesinlikle var olduğuna emin oldum. Hatta ailemde de bulunduğunu düşünüyorum.

Şimdi sizden yardım istediğim konu şu: DEHB ilacı alınır mı?

Sınava 5 ay kaldı ve bu sürede iyi şeyler başarabileceğime inanıyorum. Çünkü potansiyelimin farkındayım. İlaçların bana fayda sağlayacağını da biliyorum, ancak birçok kişi ilaç kullanmamam gerektiğini söylüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…