Power Boost 650W PSU ve B450M-S2H anakart uyumlu mudur?

He162A1

Picopat
Yer
Troposfer'de geziniyor.
Merhaba, Power Boost markalı 650W PSU var lakin çok fazla olumsuz yorum olduğundan 2-3 aya değiştireceğim. Arada elektrik kesintisi olur diye danışmak istedim, B450M-S2H anakarta sahibim bazı arkadaşlar anakartın iyi ise PSU'nun hatalarını kapatabilir. Yani kendisi kendine gelen elektriği engelleyebilir demişlerdi, doğru mudur?

Bence kumar oynamak için bize danışıyorsunuz.
Corsair, HighPower, Cooler Master gibi markalar dışında almayın.

Bence kumar oynamak için bize danışıyorsunuz.
Corsair, High Power, Cooler Master gibi markalar dışında almayın.

Yanlış anladınız, ben çoktan satın aldım PSU'yu lakin pişmanım, elime para geçince ortalama 2-3 aya alacağım lakin bazı arkadaşlar bana kaliteli bir anakart kendine gelen fazla veya az voltajı anlayıp otomatik olarak kendisi elektriği kesiyormuş dediler. Bende benim anakartım bu özelliğe sahip mi diye soruyorum. Zaten PSU değiştireceğim.

Evet doğru Power Boostların PSU'ları kötü, iyi denemez ama öyle patlama gibi durumlar genel olarak düşük ihtimal. Kaç yıl Everest PSU ile yaşadım. Kaç kere elektrik kesildi bilinmez. Bir kere bile bir sıkıntı yaşatmadı bana. İnternette gördüğüm bir yazıda "İnsanlar genel olarak o marka PSU patlar. Yok onu alma şunu al diyorlar ama hayatlarında kaç kere PSU patlamasına şahit oldunuz diye sorduğunuz da hiç olmadım diyorlar. Ben 1 kere şahit oldum o da Xigmatek 650W 80+ sertifikali PSU'ydu" demişti. Bence bu psu muhabbeti kumar gibi şansa bağlı. Tabi Corsair, Bequite, Seosonic markalı PSU'ların patlama yüzdesi Hadron, Power Boost gibi markaların patlama yüzdesinden düşük. Fakat Seosonic gibi bir marka alırsan ölsen patlamaz gibi bir muhabbet olamaz.(Benim düşüncemdir. Saygı duymanızı bekliyorum)

İyi Forumlar

Haklısınız. Anladığım kadarıyla bozulsa bile patlama ihtimalleri çok düşük oluyor. En kaliteli marka alsan bile ilk haftadan bozulma ihtimali var yani şansa bağlı genelde. Peki bozulursa sisteme zarar verme ihtimali var mıdır? Patlama değil kendi çapında bozulma/çalışmayı durduma.

Size de iyi forumlar.

Bildiğim kadarıyla o da şansa bağlı. Bozuladabilir bozulmayadabilir. Maddi durumunuz yetiyorsa tabi ki PSU değiştirmenizde yarar var. Bequiet!, Seasonic, Corsair, Aerocool gibi markalardan alın.
İsterseniz sisteminizi ve bütçeni yazın. Size PSU önerelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…