Power Boost gerçekten çok mu kötü?

w1llard

Hectopat
Makaleler
1
Selamünaleyküm. İlk defa iyi bilgisayara sahip oluyorum, pek dikkat etmedim o yüzden. PSU'nun da Power Boost olduğunu öğrendim, ve değiştirecek durumum yok. Cidden çok mu kötü? Önerileriniz var mı?
C4'cüler gelmeden.

Hocam... Çok kötü ya.

Durumun yoksa değiştirme zorunluluğun da yok güzel kardeşim. Cebine para girerse daha kaliteli bir PSU'ya geçebilirsin. C4'cü tayfa elektrik elektronik bilmez ama duydukları hurafeyle sağa sola C4 yazarlar. Bir PSU bozulursa patlama olasılığının olmadığını, içerisinde patlayacak tek elemanın kondansatör olduğunu ve patlasa bile büyük ihtimal sadece sisteminin kapanacağını ve yeni bir PSU aldığında sorunsuz sistemi kullanmaya devam edebileceğinden bir haberler.

İşte hocam aradığım yorum, az buçuk rahatladım, hocam PSU'da akım koruması olduğunu nasıl anlarız peki? Bu aralar sigorta atıyor odamın ve bilgisayarı Vatan'dan aldım garantisi var, patlarsa garanti dışı mı?

Elinizde varsa kalacak. Değiştirme durumunuz oluşuncaya kadar kullanmanızda bir sakınca yok. Saatli bir bomba yok elinizde. İlerde bütçeniz oluşunca gerçekten değecek bir modele geçiş yaparsınız. Bu ve türevleri hakkında inceleme yapmıştık detaylı, ilginizi çekiyorsa:

Özet: elinizde varsa kullanın. Bütçeniz oluşunca yeni modele geçersiniz, aceleniz yok.

Yaklaşık 3-4 yıldır mecburi olarak Power Boost güç kaynağı kullanıyorum. Zamanında değiştiririm umuduyla umursamamıştım fakat hiç değiştiremedim. Oturduğum yerde çok fazla şimşekler çarpar ve arada sırada elektrikler gider. Bu süre zarfında bir problemle karşılaşmadım fakat bu sizin karşılaşmayacağınız anlamına gelmiyor. Sizi idare eder ama imkan elde ettiğiniz zaman daha güvenilir bir güç kaynağı edinmek daha iyi olabilir.

Bu da PSU içerisindekiler.

Teşekkür hocam, her yerde C4 esprisi yapılmış, birazcık tedirginlenmedim değil, o yüzden de sormak istedim, hocam bir sıkıntı olmazsa hiç değiştirmemeyi düşünüyorum, olsa bile PSU'dan daha önemli masraflarım var maalesf, tekrar teşekkürler hocam.

Teşekkürler hocam, bi sıkıntı olana kadar kullanmayı düşünüyorum fakat diyelim patladı, Vatan'dan garantisi var, garanti dışı mı kalır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…