Power Boost VK-P1900b kasa fanları nasıl kapatılır?

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Power Boost VK-P1900B kasa bilgisayarımda 4 adet kasa fanı bulunuyor. Bu fanları tamamen kapatmak veya otomatik moda almak istiyorum. Bunun için BIOS'tan kasa fanı ayarları denedim fakat hiç etkilenmedi. Sonra araştırdım ve gördüm ki İtopya bu sistemdeki kasa fanlarını sanırım Molex bağlantısı ile direk güç kaynağına bağlamış. Oysa anakartta kasa fanı için giriş bulunmuyor muydu? Anakartım MSI A320M-A Pro. Sistemim gürültü yapıyor ve bunu acilen önlemem lazım. 1000 TL'lik sE electronics V7 mikrofon ve 2150 TL'lik Audient ID14 MKII ses kartı aldım. İlk defa gerçek bir stüdyo mikrofonu kullanıyorum ve fark ettim ki bu mikrofonlar gürültülü ortamları hiç sevmiyor. Gerçi kasa fanlarının çıkardığı sesler, bir insan için rahatsız edici düzeyde değil fakat mikrofon için ciddi bir sorun arz etmekte. Kasa fanlarını anakarta bağlamam mümkün müdür?

PWM çoğaltıcı alman gerek.
Kasa fanlarını anakarta takamaz mıyım? Modern anakartlarda Chasis fan diye bir yuva oluyor genelde kasa fanlarını bağlamak için. BIOS üzerinden kontrol etmek için? Çünkü BIOS'a girince CPU fan ve system fan olarak iki ayrı seçenek gözüküyor. Ancak system fan 0 RPM olarak gözüküyor. Demek ki anakartta yuva var demek bu? Ama bağlamamışlar.

İlginç. BIOS'ta kasa fanı ayarlama seçeneği neden var o zaman? Ayrı olarak seçenek koymuşlar da...
Tek yuva var, o da burada;

Neden olmasın ayarlama seçeneği, tek yuvayı ayarlıyorsun işte. Tek yuvada çoğaltıcı ile bağladığında da ayarlayabilirsin, hepsi aynı hızda döner. Sana ilginç gelen kısım neresi?

Tek yuva derken CPU'yu dahil etmiyorum. CPU ayrı değerlendirilir, SYS_FAN olarak tek yuva var.

Kasa fanlarını anakarta takamaz mıyım?
Anakarta bağlamak için PWM çoğaltıcı gerekiyor zaten.

Hangi ürünü önerirsin peki? Fiyatı uygun olan bir ürün mesela? 4 Kasa fanı var kasada.

Resimlere baktım da güç kaynağına bağlıyor? Ben anakarta bağlamak istiyorum. Hem işlemci fanını hem de 4 kasa fanlarını.

Güç kaynağına bağlama sebebi 4 fanı sadece anakarttan besleyemezsin. Güç aktarımı Molex üzerinden, hız ayarı ise anakart üzerinden olacak. Hem anakarta hem de PSU'ya bağlantı yapman gerek.

İşlemci fanını anakarta bağlamak zorundasın zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…