Merhaba herkese iyi günler.
Sormak istediğim farklı konular var o yüzden kasa içi olduğu için buraya yazıyorum yanlışsa konu yeri bilgilendirirseniz sevinirim.
Elimde 2 adet kasa ve 2 adet PSU var.
1)Power Boost VK-P3302b -- Power Boost 650W PSU.
2)Gamepower Warcry -- znxt 750W Bronze PSU.
Sistemim şu şekilde.
Anakart / ASUS Prime B550 M-K
İşlemci / Ryzen 5 5600 ( kule tipi deepcooler AK400)
Ekran kartı / XFX RX 6700 XT.
RAM / Corsair LPX 4x8.
Şimdi hikayeye direk giriş yapıp sorularımı sormaya başlıyorum.
Gamepower Warcry kasada 750W PSU ile birlikte sistemi kullanıyordum stok fan ile birlikte daha sonra arkadaşımdan boşa çıkan deepcooler AK400 geldi elime sıvı soğutma aldığı için bende hemen kaptım fakat maalesef kasaya uymadı yan kapak kapanmadı bende öyle yatan kullanmadığım Power Boost kasaya montajlamayı kablolamayı vs yaptım soğutucu sorunsuz şekilde kasaya sığdı fakat her şey tamam derken şu sorunlarla karşılaştım.
Ekran kartı sıfıra sıfır girdi çaprazlama kasaya sokup sokete oturttum vidaladım zımba gibi durdu ama kasanın ön mesh kısmının arkasındaki fanlara çok çok yakın kaldı bu şekilde kullanmak doğru mu? Zararı olur mu oradan gelecek hava vs yüzünden yoksa oradaki fanı sökmek mi daha mantıklı olur?
2.sorum da şu şekilde Warcry kasayı boşa çıkarmamak için AK400'den çıkan kafa kadar boşluğu kapatıp yan kapağı takabileceğim bir çözüm yöntem var mıdır?
Sallıyorum o boşluk kadar tahtadan cerceve yapıp delik açıp uzun vidayla vs kasaya sabitlemek çözüm olabilir mi veya işlemci tarafının dışa doğru bombeli kafaya basmayacak şekilde kapak bulabilir miyim veyahut yaptırabilir miyim? Kendim yapmaya çalışsam hangi malzemeyle yapmak daha sağlıklı olur?
Streç çekesim geldi ama ne anlamı kalacak ısı hava akışını sağlamadıktan sonra diye eledim kafamdan var mıdır kapak çözümü ya da powerboosta devam et mi dersiniz kart fana sıfır duruyor bilemedim hava akışı yeterli olur mu olmaz mı vs diye.
Uzun oldu ama fikirlerinizi önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Sat iki kasayı da git uygun ölçülerde kasa al diyenler olacaktır elbet ama eldeki durumlarda çözüm üretme şansımız varsa uygulamak istiyorum yoksa direk Custom case olayına gireceğim 3 tane boş kasa var evde eski olanlardan klasik disket okuyuculu vs onları söküp kesip biçip sistem için Custom case yapabilirim fakat hava akışı kısmında sorun yaratır mı acaba diye şimdilik oraya girmiyorum en son çare idare ederken bir yandan customa dönüp eğer sağlıklı bir şey ortaya çıkarsa resim video vs alıp konu açarım tekrardan.
Okuduğunuz için teşekkür ederim fikir düşüncelerinizi bekliyorum.