Power düğmesine basınca monitör sinyal yok sorunu

ZamanRuLe

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı çalıştırıp 4 - 6 saat açık bırakıyorum, oyun oynuyorum, şarkı dinliyorum filan, sonra gece kapatıp, sabah kalktığımda bilgisayarımı açmaya çalışınca, fanlar dönüyüor, power ışığı yanıyor, ama ekrana görüntü gelmiyor. Ve sonra 1 - 2 kere deniyorum böyle ve hep aynısı oluyor. Kasayı açıp, 1 tane RAM çıkarıp taktığımda ise bilgisayar çalışıyor. Siz bu kısımı atlayın tam olarak anlatamadım olayı, tam anlatımı ise şöyle yapayım: power düğmesine bastığımda , monitör sinyal yok diyor ve monitörün mavi ışığı turuncu yanıyor öle kalıyor. Görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram/ Ram'ler da sorunlu olabilir.

Şunları bir deneyin:
Ram'leri yerinden çıkarıp bilindik bir silgi ike pinlarini silerek temizleyin, yalnız fazla temasta bulunmamaya çalışın.

Aynı şekilde ekran kartının pinlerini de silin.

Eğer yine aynı sorunla karşılaşırsanız, bu sefer Ram'leri tek tek doğru slota takarak deneyin.

Ben bilgisayarı dün vatan bilgisayara götürüp tüm parçaları çıkartıp uzay sistem yapmasını istedim. İşte benim işim vardı, birazını hallettik ben gittim. Akşam aldım kasayı, evde çalıştırdım sorun yoktu, sabah oldu bu olay ve bu işlemi gerçekleştirdim. Yani oradaki çalışan tüm pinleri temizledi, acaba parçalar mı oynadı ? Ama düşünüyorum, kendi kendine bir parça yerin 'den nası çıkabilir ? Neyse sizin tüm görüşlerinizi not edip, bir sonra ki sefer hata ile karşılaştığımda uygulayacağım ve bilgilendirmen için teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca PC'nin kapağı açık bir şekilde ve Ram'leri yakın alacak şekilde fotoğraflarını çekip bizimle paylaşın lütfen.

Fotoğraf istememin sebebi; Vatan çalışanı Ram'leri E. kartı slotuna takmış olabilir.:D Benzer durumları önceki kurdukları sistemlerde görmüştüm. :D

Recep abi sistem şu şekil 'de

asus Gtx 760
amd Fx 6300
gskıll 8 GB Ram 1866 mhz cl 9
anakart msı g46
ve colormaster gx 600 w +80 plas psu
Bide color master hyper soğutucu var

Ve ramler 'de sorun yok pc den anlıyorum da şu sorunu çözecek kadar değil :) Ram 'leri doğru bir şekil de takılı, dediğim gibi şimdi açık kalması lazım, bir iş ile uğraşıyorum ve sizin değerli yorumlarınızı not edip, bir sonra ki hata meydana geldiğinde bir bir yapacağım. Bu arada bu sistemi 1 yıl 'dır kullanıyorum, ve hiç bir sorun olmadı ancak, şu son 1 hafta benim canımı sıkıcak derece zorladı. Bunu da söylemek istedim, daha yeni değil 12 - 13 sorunsuz kullanıyordum bu zamana kadar.

Arkadaşlar 1 ram 'i çıkardım, öyle çalıştırdım, pc de şuan sorun yok, 4 - 5 kere kapatıp, açıcam bugün tek ram ile idare edicem, hiç sorun olmaz ise, ram 'i servise yollucam.

Kusura bakmayın, yine aynı sorun devam etmekte, çözüm önerisi olan varmı ? Ve bu arada 2 . ram 'i takıp çalıştırdım.

Arkadaşlar bilgisayarım da sorun yoktu, 3 - 5 gün iyi gitti, sonra yine hata yapmaya başladı, anlamadığım nie çalışmadığında kasayı açıp, 2 ram dan birini çıkarıp geri taktığımda ise bilgisayar açılıyor. Acaba bu durumda anakartta bir problem varmı diye düşünüyorum ancak düşük bir ihtimal geliyor aklıma, yardımlarnızı bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı