Selam direkt giriş yapacağım, PSU kablosu yandı.
Bu olay yaşanmadan önce bilgisayarla birlikte gelen PSU girişine taktığım kablo zaman zaman temassızlık gösteriyordu ben de bu soruna çözümü kabloyu sabitleyerek buluyordum gel zaman git zaman kablo tamamen temas etmemeye başladı zar zor bir şekilde ettirdim en son hiç etmemeye başladı üzerine yanık kokusu alınca da ben şunu cıkartıp bir bakayım dedim kablo simsiyah olmuştu ama öyle büyük bir erime söz konusu değildi. Neyse gittim yeni bir kablo aldım kabloyu taktım sorunsuz çalıştı 5 6 ay bu şekilde kullandım bugün bir bakayım dedim, kabloları çıkartıp kontrol ettim kasanın içini dışını, Power girişindeki soketlerden biri siyahlaşmış diğerleri de paslanmış gibiydi artık yandı mı yoksa o kablo yanıp ona mı yapıştı herhangi bir fikrim yok yeni fark ettim o yüzden size sormak istedim buraya da bir adet görsel bırakacağım daha iyi anlatabilmek için sizlere sorum şudur;
Soketi yenilemem gerekmekte mi yoksa böyle çalıştırmaya devam etsem bir sorun olur mu? (bilgisayar sorunsuz çalışmakta herhangi bir sorun yok.)
Soketi nasıl temizleyebilirim?
PSU yanarsa diğer bileşenlere de zarar verir mi?
Soket girişini nasıl değiştirebilirim?