Power Limit'in zararı var mı?

Sıradanbiri3498

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Benim RX570 4 GB bir ekran kartım var. Sıcaklığı genel olarak çok kısa sürede 80, maksimum 81 dereceyi görüyor ve stabile biniyor. Ayrıca stabil tutabilmek için fanlar oldukça hızlı dönüyor. Bunu bir nebze engellemek için MSI Afterburner uygulamasında Power limit diye bir seçenek var. Ben bu seçeneği sola kaydırarak eksilere düşürdüm. Bana çok çok az bir FPS kaybı yaşattı fakat sıcaklığı maksimum 67 - 68 dereceyi görürken fanlar da oldukça stabil çalışmaya başladı. Bunun bana net olarak faydasını veya özellikle varsa zararlarını açıklayabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Power Limit azaltmak çekirdek hızını düşürdüğü için sıcaklık normal olarak düşüyor. FPS kaybı dışında bir problem yaratmaz, fakat o kadar düşürmenize gerek yok. Özet olarak: Düşürmenin tek faydası sıcaklığın düşmesidir, zararı ise performansın azalmasıdır diyebiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı