Çözüldü Power tuşuna basınca bilgisayar çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheSwimzyE

Hectopat
Dün gece oyun oynarken bir anda kasa kapandı elektrikler gitti sanıp yattım sabah kalktığımda PC'yi açmaya çalınca kasanın mavi ışığı yandı kasa çalışmadı. Ne yapmam lazım? Daha önce açılsın diye sürekli Power tuşuna basınca GTX 1650 yakmıştım daha Power tuşuna basmaya korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun sadece fan olsa göbek dönerdi yine de fan dönmese dahi.
Bence direkt PSU'nuz ömrünü doldurmuş elektrik kesintisiyle birlikte.
Sistemin çalıştığını görmüş olurdunuz, yani yakın biriyse, neyse en azından sorunu görmüş oldunuz

Fanın dönmemesiyle alakalı olabilir mi hocam mesela dönmüyor diye çalışmıyor öyle bir olay var mı yani akşama PSU alıp denerim haber veririm.
Onu bilemiyorum, belki yapılamaz ,belki bir parçası değişmeli, bütçenize göre belki yeni PSU da alabilirsiniz,

Sistem güzelmiş MSI, FSP, Cougar PSU'lar mevcut. FSP Hydro+ 2 bin civarında diye biliyorum. Biraz bakayım. Sonra siz farklı bir konu alıp hangisi alınır diyebilirsiniz, veya 2K ya PSU önerisi diyebilirsiniz.
Bundan sonra Rampage markayı yolda bulsan alma bizler ucuz mal alacak kadar zengin değiliz, bunu da unutma

Son düzenleyen: Moderatör:

Fan kırılmış ya da kırmışsın ayrıca sistemdeki tüm parçalarını yazar mısın özellikle PSU.
Edit: Rampage PSU muş direk değiştirin ama asıl sorun başka parçaları da bozmuşmu.
https://www.akakce.com/power-supply...hite-pro-12cm-psu-550w-fiyati,1270145558.html bu o sisteme fazlasıyla yeter.

Palit 4060 Ryzen 5 5600 ASRock B550M-HDV 1TB Vortex SSD 1 TB HDD var hocam.

3 sene götürdü aslında hocam hazır sistem parçasıydı.

Dosya Ekleri

• 17416353894301622085418725487819.jpg
    263,2 KB · Görüntüleme: 14
PSU'ya kısa devre yaparak çalışıp çalışmadıgına bakarmıısn orta kısımda yeşil ve siyah iki PIN'i kısa devre yapar mıısn birbirine degdir merak etme herhangi gibi bir sorun teşkil etmeyecek.

24 pin sök yeşil ve siyah iki kabloyuda birbirine degcek şekilde kısa devre yaptır PSU'nun fanı dönüyorsa PSU saglam.

Hocam sabah ilk işim denemek olacak teşekkürler.

Hocam anakarttan tüm bağlantılarını çıkarayım mı nasıl olacak tam olarak Power kablosunu takılı kalsın mı?

Birinden PSU alamaz mısınız?

Hocam sistemi başka PSU ile denedim ve çalıştı sorun galiba halihazırda olan PSU fanı tamir olursa çalışır mı peki fikriniz var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…