Powerbank tamir edilmeli mi?

v3rtecc

Hectopat
Makaleler
3
Geçen gün powerbankimin kabını açıp bakmak istersen yanlışlıkla bağlantı noktalarını koparttım. Şimdi o iki kısmı lehim ile tutturmak istiyorum fakat iki kısmı birbirine değdirince duman çıkıyor ve hafif bir elektrik çarptı, parmağımın ucu su topladı. Sizce tamir etmeli miyim, sıkıntı çıkart mı?

Geçen gün powerbankimin kabını açıp bakmak istersen yanlışlıkla bağlantı noktalarını koparttım. Şimdi o iki kısmı lehim ile tutturmak istiyorum fakat iki kısmı birbirine değdirince duman çıkıyor ve hafif bir elektrik çarptı, parmağımın ucu su topladı. Sizce tamir etmeli miyim, sıkıntı çıkart mı?

Hocam elektrik işlerinden anlamıyorsanız neden oynuyorsunuz ciddi derecede elektrik çarpması yaşayabilirsiniz riskli işler.

Powerbank bana göre çok gereksiz bir eşya. Ama uzun bir yolculuğa çıkarsanız yanınız da tutmak gerekir şarj için.

Hocam elektrik işlerinden anlamıyorsanız neden oynuyorsunuz ciddi derecede elektrik çarpması yaşayabilirsiniz riskli işler.

Hocam merakım var böyle şeylere, powerbank 5 watt bile çıkış değeri vermiyor çarpsa da zarar verceğini sanmam 🙂

Powerbank bana göre çok gereksiz bir eşya. Ama uzun bir yolculuğa çıkarsanız yanınız da tutmak gerekir şarj için.

Powerbank ihtiyacım yok hocam 30 binlik var zaten, yapacak bir şey bulamadım hazır bugün de havya almışken tamir edeyim dedim.

Uğraştığınıza değmez. Uzun süre kısa devre yaptırısanız elinizde patlayabilir powerbank.

Elektrik çarpmamıştır. Onların çıkışları o kadar güçlü değil piller en fazla elinizi gıdıklar. Çarptığı kanaatine nasıl vardınız? Çat diye ses mi geldi yoksa eliniz sadece su mu topladı? İkisini birbirine değdirdiyseniz ısınıp elinizi yaktığı için su toplaması normal.

Lehim yaparken kablo vs. tutulmaz normalde. Sağlam bir şekilde sabitlenir lehimi bir eli ve havyayı diğer ele tutarak lehim yapılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı