Anakartın da gelmesiyle, bugün sistemin montajını en az benim kadar acemi olan "asistanımla" yaptık.
Kablolama, bağlantılar, bileşenlerin düzgün takılışı vb. işlemleri saatlerce uğraşarak becerebildik.
Bu süreçte bel ağrısı, CPU bağlantı kablolarını gerekli bölümlerden çıkartmayı unuttuğumuz için anakartı demonte yapma sürecindeki kısa süreli psikoz ve hafif baş ağrısı ile beraber sistemi boot etmeyi başardık. Şu an sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
Fakat... Arka kapağın altındaki levhaya cırt-cırtla yapıştırdığımız fan kontrolcüden fanların animasyon ve hızlarını yani modlarını ayarlayabilirken, kumandası ile hiçbir şekilde sinyalizasyon sağlayamadık. Nitekim, her durumda fanların hızı sabit çalışmakta şu an.
Ayrıca, anakartım Gigabyte x470. CPU fanını her türlü ayarlayabiliyorken (hızı, rengi, animasyonu vs.), hiçbir şekilde kasa fanlarını ayarlayamadım. Acaba montajı yaparken anakarta takmam gereken kontrolcüden çıkan bazı pinler mi vardı? Açıkçası anlam veremedim. Kumandanın çalışmaması da çok ilginç. Nerede yanlış yapmış olmalıyım? Kumandanın pili bitik olabilir mi?
Ek:
Kontrol ettiğimde Sys_Fan girişleri boş. Yalnız ben oralara hangi kabloların takılacağını bilmiyorum, çünkü durum şu:
-Fanlardan çıkan kablolar, sırasıyla kontrolcüye ulaşıyor.
-Kontrolcüden çıkan 4 erkek pin kabloyu, bir tarafı 4 erkek, diğer tarafı 4 dişi olan kablonun dişi kısmına taktım.
Bunlara ek olarak ne takılmalı? Kasa ya da anakarttan çıkan kablolar içinde olabilir mi? Sata kablolarını ayırdım, onun dışında 1 adet iki ucu birbirine bağlı paketlenmiş bir Led kablosu buldum. Sonra iki pin girişli ve diğer ucu böyle sensör gibi(sanırım term ölçücü) bir kablo var, onun dışında göremedim ya da gözümden kaçmış olmalı. Nasıl hallederim bu meseleyi?
Çözüldü: Bu modelden normalde kumanda çıkmaması lazımmış. Kontrolcü üzerinde alıcı mevcut değil. Yani yapacak bir şey olmadığı için çözüldü diyelim
Eğer bir gelişme olursa paylaşırım. Kasa hakkında bir inceleme videosu çekmeyi planlıyorum.