Powercolor R7 265 görüntüde çizikler

rmznmemis1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyun oynarken birden mavi ekran geldi bilgisayarı resetledim daha sonra Windows yazısından sonra siyah ekran geldi ve bilgisayarım daha açılmadı. Bilgisayarı güvenli modda başlatıp ekran kartını devre dışı bırakınca normal görüntü yani sorunsuz başlıyor. Monitör ekran kartına bağlı DVI kullanıyorum. Sistem geri yükledim, format attım, internetten kendi driverini yükledim, CD'den ekran kartı kurulumu yaptım, ekran kartını çıkartıp yeniden taktım, BIOS pilini çıkartıp taktım ama ne fayda hiçbir şey olmuyor. En son CD'den kurduğumda hoşgeldiniz yazısı geliyor ve masaüstü başlıyor fakat ekran çizik çizik fotoğrafta göreceğiniz üzere. Fikri olan var mı? Sistemin: Windows 7 64 bit, i3-4160, 12 GB RAM, Powercolor R7 265 2 GB 256 bit GDDR5, Asus H81M-C anakart.

89177A99-4A40-4D64-AAF1-E5E6444C50DE.png
4B096911-0FBA-48F5-8272-3D87D14EDEA8.png
25912C65-D01A-4331-B43A-3FFC6C959FCD.png

Son düzenleyen: Moderatör:
C/Windows/Minidump içerisindeki dosyayı buraya yükleyiniz. Mavi ekran verdiğinde oluşur. Ancak sanırım siz format attıktan sonra mavi ekran vermedi. Öyleyse eğer zaten sorunun kaynağı belli, ekran kartınız arızalı gibi. Ekran kartınızı “anakarttan sökerek” onboard ekran kartınızla görüntü almaya çalışın. Sorun muhtemelen çözülecektir. Oyun oynuyorsanız yeni ekran kartı almanızı öneririm. Zaten elinizdeki ekran kartı günümüzde Intel HD4600 görüntü bağdaştırıcısı ile benzer performans veriyor diyebilirim.

Bunun tamiri fırına atmaktır o da geçici olur. Çöpe atmaktan başka yapacak bir şey yok maalesef.
Bilmeden yorum yapmayalım. Aynı kart bende de vardı, aynı sorun bende de oluştu, 170 TL ye tamir gördü kart, 1,5 yıldır sıkıntız çalışıyor.

Tamir biraz şans işi. İşinin ehli sahiplerinin reballing ve fırınlama işlemini yapmaları çok önemli. Bu tip profesyonel tamircilerde ülkemizde ne kadar vardır bu da başka bir soru.

Merhaba arkadaşlar , konuyla ilgilendiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Kartım 2.5 yıllık bir kart 2016 da aldım garantisi 2 yıldı biraz şans ile garantiyi kaçırdım. Teknik servise götürdüm onboard olarak kullanıyorum anakarttan. Söylediğiniz gibi kartım arızalanmış.Bu arada cidden karttan çok memnundum güzel fps değerleri alıyordum oyunlarda. Genellikle cs go falan oynuyordum 280-290 fps değerleri vardı 200 e sabitliyordum. Tamir ettirmeyi düşünüyorum ama yeni bir kartta almayı düşünüyorum RX 580 tavsiyelerini çok duydum bu konu hakkında bilgisi olan varmı sizce tamir ettirmelimiyim ?
Ekran kartını yaptırmak istiyorsan 170 TL masrafı var.
Merhaba istanbul civarında bildiğiniz bir yer varmı ? En azından göstermekten bir zarar gelmez. RX 580 2.Elleri 700-750 TL civarı mining olayları varmış birde 2. el ekran kartlarınada pek sıcak bakmıyorum açıkcası. 700 TL gibi bir bütçem var bunun hakkında yeni bir konu açmalımıyım ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı