Powercolor R9 270X görüntü bozulması

Kaan1041

Kilopat
Yer
Opeth
Daha fazla  
Arkadaşlar, bundan uzun bir süre önce sanırım yine aynı konuyu açmıştım; öncelikle yaşadığım sorunu bir anlatayım:

Powercolor Radeon R9 270X Devil Edition ekran kartım var, driverları güncel sayılır, google chrome'dan youtube ye girip video izlemeye çalıştığımda ya da LoL Clienti açıp giriş yapana kadar veya giriş yapıp da ganimet sekmesini açtığımda ekran bozuluyor. Garip garip çizgiler oluşyor, ve o sırada hangi renk daha fazla ise ekran da en son olarak da o renkten oluşan çizgiler tüm ekranı kaplıyor. PC donuyor sesler tekrarlıyor sanki patlayacak gibi sonra öyle kalıyor birkaç dakika bekledikten sonra ise ekran geliyor fakat renkli noktalar oluyor. Üstünde ve donup kalıyor PC'ta ki ben restart atana kadar.

Ben bu problemi daha önce yaşamıştım ve bana garantiye gönderilmesi gerektiği, ekran kartının yandığı söylenmişti, ben de gönderdim, geldi fakat arasındaki tozlar dahi duruyordu neredeyse, neyse sonra açmıştım PC'yi her şey normaldi -ki ben göndermeden önce açılmıyordu- windows 10 a yükselteyim deyip önce yükseltmeyi denedim, olmayınca format attım sıfırdan kurdum. Her şey normal gidiyor ve Windows 10 otomatik güncelleştirme yükleyip aynı sorunu zevkle yeniden başlatıyor, uğraşıyorum aylarca sonra geçici bir çözüm buluyorum; en son çıkan driveri yüklüyorum o beni 1 hafta en fazla idare ediyor ta ki bu problemi tetikleyen şeyler yapana kadar, akabinde yine aynı sorun ortaya çıkıyor.

Az önce de öyle oldu ben de Radeon Settings'i açtım orada 2 yeni güncelleme vardı. Yani 2 sürüm kurabilirdim, birisi gerekli olan öbürü tercihe bağlı olandı. Bende gerekli olanı kurmayı denedim -çok kısa sürede indirdi AKK'deyim şu anda- sonra zaten yüklü gibisinden bir şeyler dedi. Bende kaldırmayı denedim eski sürümdü galiba zaten yüklü dediği, sonra yeniden başlat falan dedi bende tamam dedim fakat başlatmadı sağ altta radeon settings geldi tıkladım fakat aygıt yok falan dedi sonra DDU'yu kurdum sildim sıfırdan manuel olarak o gerekli bulduğu sürücüyü kurdum sonra relive kurayım mı abi dedi ben de kur dedim. Gerekli bir şey sanıp -çünkü artık bu lanet sorunu yaşamak istemiyorum 1,5 senedir peşimi bırakmadı! Kurdu her şey normal sevindim aha oldu diye biraz oyun oynayayım dedim girdim fakat aynı sorun devam ediyor...

Evet olay bu arkadaşlar ve bende buraya konu açıp sizden yardım istemeyi düşündüm, şimdi gelelim sorun nerelerde oluyor; Lol client'i açtığımda giriş yapana kadar, Lol açıkken ganimet sekmesine geldiğimde, ve Google Chrom'dan Youtube'a girip video izlediğimde.Eskiden her yer de oluyor masaüstü dahil.

Yükleyebileceğim daha yeni bir sürüm daha var eğer girip bakarsanız AMD Drivers a görürsünüz kastettiğim sürümü.

Denediğim şeyler: Format, güncel driver kurmak(geçici çözüm), garantiye gönderme.
Yapamayacağım şeyler: nVidia bir ekran kartı alamam, ekran kartını değiştiremem, ses kartı driverini güncelleyemem (onboard ses kartı kullanıyorum çünkü fakat Realtek kurulu o da en günceli olması lazım) BİOS update atamam, baktım bu sorunla ilgili birşeyler düzeltmişler mi diye öyle bir şey yapmamışlar ki zaten atmayı da bilmiyorum-Recep abinin USB update videosunu izlemiştim-.
Ssitem özellikleri:
  • Asus M5A97 LE R2.0
  • PowerColor Radeon R9 270X Devil Edition
  • Kingston HyperX 8GB 1600 mhz ram (çift slot)
  • HighPower 600w PSU
  • AMD FX 6300
Lazım olan bir şey varsa bana söyleyebilirsiniz eğer aktarabilirsem aktarırım size bilgiyi, eğer olayları tamamen en baştan detaylı anlat derseniz istediğiniz bölümü komple olarak anlatabilirim arkadaşlar, şimdiden sizlere teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belli ki teknik servis hiçbir haltı beceremeden sana aynen ekran kartını geri göndermiş. Tekrar garantiye gönder. İade ve değişim talebinde bulun. Overclock ile uğraşmadıysan büyük ihtimalle ekran kartın değişecektir. Overclock ile uğraşıp yaktıysan tozunu dahi silmeden daha çok geri gönderirler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı