PowerLine kullanılır mı?

eymenarac

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Yeni bir masaüstü bilgisayar aldım ve internet konusunda sıkıntı yaşıyorum. İlk olarak kablosuz bağlantı yapmayı düşündüm fakat modem ile aramda fazlaca mesafe olması sebebiyle ping sorunu yaşarım gibi geldi bu yüzden vazgeçtim. Dediğim gibi modem ile aramda mesafe olduğu için 10 metre kablo alıp kablolu bağlantı falan da yapamam ev düzeni bozulur. İnternetde PowerLine adında bir şey gördüm.

İlk bakışta tam da ihtiyacım olan şey gibi duruyor fakat tam da emin olamadım. Anladığım kadarıyla bir parçasını modeme kablolu bağlıyoruz diğer parçayı da kablolu bağlantı istediğimiz şeyin yanındaki prize. Kullanan varsa güzel bir performans veriyor mu, ping sorunu var mı_ gibi sorular sormak istiyorum.

@v3rtecc hocam müsaitseniz birkaç sorum daha var fazla bi bilgim yok bu konularda.

Son düzenleme:
PowerLine'nın farklı türleri var, ucuz olanlarında Ethernet girişi var ve bunu odanızdaki prize takıyorsunuz ping ve internet hız değerlerinde neredeyse hiç fark olmuyor modeme kablo bağlamak ile. PowerLine'deki Ethernet girişine kabloyu takıp bilgisayarınıza takıyorsunuz. Pahalı olanlarında Wireless'de oluyor, yani modem odanızda gibi sinyal gücü alıyorsunuz.

Ana adaptörü modeme bağlıyorsunuz ve bu adaptörü duvar prizine bağlayın. Diğerini de odanıza. İkisinin eşleştirip kurulumunu yapıyorsunuz. Eğer sadece bilgisayar için alacaksanız Wireless olmayanı, mobil ve diğer cihazlar ile de birlikte kullanmak isterseniz Wireless olanını alın. Wireless olanlarda da yine Ethernet oluyor.

Hocam öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz cevap için fakat bir sorum daha var benim tek amacım internet sorununu çözmek kablosuz bağlantı da yapabilirim aslında wi-fi kartı alıp ama ping sorunu her türlü çıkar diye pek fazla oralı değilim.PowerLine da kullanmak zorunda değilim bu arada, eğer daha iyi bi alet varsa bu tarz görevi görecek önerilerinize açığım.

Hocam dediğim gibi, hem kablosuz hem de kablolu kullanım özellikli PowerLine'ler var; zaten kablosuz özellikli olanlarda kablolu özelliği de oluyor. Yani bilgisayarınıza kablolu bağlar, aynı zamanda internet sorununuzu da çözersiniz kablosuz bağlantı özelliği ile. Aslında bu dediğim şeyi menzil genişleticiler de yapabilir, fiyatı çok daha uygun ama menzil genişletici sinyali direk olarak modemden aldığından menzil genişletici modeme ne kadar uzaksa size aktardığı internet hızı düşer, ve ping oluşur. PowerLine direk duvarların içindeki kabloları ağ kablosu olarak kullanır ve modemin yanındaki kablosuz hız ve Ping'i neredeyse aynı değer ile almanızı sağlar. PowerLine aldığınızda odanızda 2. bir modem olacak gibi düşünebilirsiniz.

Hocam yani sonuç olarak ethernet çekmek hariç olduğunda piyasadaki tüm ürünlerde en mantıklısı PowerLine değil mi?

Hocam yani sonuç olarak ethernet çekmek hariç olduğunda piyasadaki tüm ürünlerde en mantıklısı PowerLine değil mi?
Mevcut internet hızınıza göre değişir hocam, 20 mbps altyapısına sahip birisinin kullanması mantıklı değil. 100 veya üstü varsa mantıklı bence. sonuçta ucuz cihazlar değil bunlar.

Mevcut internet hızınıza göre değişir hocam, 20 mbps altyapısına sahip birisinin kullanması mantıklı değil. 100 veya üstü varsa mantıklı bence. sonuçta ucuz cihazlar değil bunlar.
Hocam ben bu cihazı alırsam mecburen pc,konsol,powerline tarzı ürünleri çoklu prizde kullanıcam ve herhangi bir sorun yaşamak istemiyorum.Hali hazırda kaliteli bir priz arayışı içindeyim.Sizin de bildiğiniz hem PowerLine da hem de diğer cihazlarda problem yaşamayacağım bir priz var mı?Bu arada bütçe olarak sıkıntı yok sonuçta ciddi bir konu en kalitelisini almak istiyorum.

Bunun için yeni konu açın hocam, prizler hakkında bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…