PowerLine kullanılır mı?

wiaus

Centipat
Daha fazla  
Odam ile modemin bulunduğu salon arasında çok mesafe var, bu yüzden Ethernet kablosu çekemiyorum. Wi-Fi zaten adam akılı çekmiyor, bu yüzden araştırma yaparken PowerLine diye hiç bilmediğim yeni teknoloji ile karşılaştım. Bunu kullanan var mı? Öneriyor musunuz? Sorun çıkarır mı? Eksiksiz aktarım yapabilir mi Ethernet gibi? Öneriyorsanız bütçe olarak 2.5k civarına ürün önerir misiniz?
@v3rtecc hocam müsaitseniz yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

Bütçeni aşıyor ama bunu alabilirsin kablosuz Wi-Fi 6 1500MBPS olarak dağıtma özelliği de mevcut odanda PC'yi kablolu olarak bağlayıp telefonunlada kablosuz olarak bağlantı kurabilirsin.

Kullanan tanıdıklarım var oldukça memnunlar ancak sorun çıkarabilecek tek bir kritik nokta var Bu adaptörleri mutlaka doğrudan duvardaki prize takmalısın. Eğer uzatma kablosu, çoklu priz veya akım koruyucu kullanırsan performans yerle bir olur, hatta hiç çalışmayabilir. Ayrıca, iki adaptörün aynı elektrik devresi üzerinde olması ideal performans için önemli. Gigabit Ethernet portuna sahip olan modellerden almanı öneririm prizini kaybetmek istemiyorsan, üzerinde priz çıkışı olan modeller var. Örnek model bırakıyorum;

TP-Link TL-PA7017P Powerline Adaptör

Anladım 3lü prizi bunun üstündeki girişe taksam oluyor mu? Bunu 3lü prize takmak yerine . Bahsettiğiniz sorunlar olur mu?

Düşük hızlarda (100 mbps ve altı) işe yarıyorlar genelde. 100 üstünü görmeniz zor.

Anladım 3lü prizi bunun üstündeki girişe taksam oluyor mu? Bunu 3lü prize takmak yerine . Bahsettiğiniz sorunlar olur mu?
Sorun çıkaracağını düşünmüyorum kullanabilmemiz için yapmışlar sonuçta.

Sorun çıkaracağını düşünmüyorum kullanabilmemiz için yapmışlar sonuçta.
Nasıl o kadar fark ediyor anlamış değilim üzerine çoğaltıcı priz takınca sorun olmaz fakat çoğaltıcı prize takınca çalışmama olasılığı bile var diyorsunuz.

https://www.akakce.com/powerline-adaptor/en-ucuz-tp-link-tl-pa7017p-fiyati,450414505.html bu üründen farkları ne acaba? kablosuz wifi özelliği dışında.

Nasıl o kadar fark ediyor anlamış değilim üzerine çoğaltıcı priz takınca sorun olmaz fakat çoğaltıcı prize takınca çalışmama olasılığı bile var diyorsunuz.
PowerLine adaptörler, internet sinyalini evin elektrik hattı üzerinden yüksek frekanslı sinyallerle taşıyor. Çoklayıcı prizler veya akım korumalı prizler ise bu yüksek frekansları genelde parazit olarak görüp filtrelediği için sinyali ya tamamen kesiyor ya da ciddi şekilde zayıflatıyor. Aynı şekilde uzatma kablolarındaki ek bağlantılar ve kalitesiz kablolar da performansı düşürüyor. Bu yüzden PowerLine’ın en iyi verimi vermesi için direkt duvardaki prize takmak daha sağlıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…