PowerLine önerisi

ansa

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 Tİ
İ7 13700K
32 GB RAM
MSİ MPG Z690 CARBON Wİ-Fİ
Telefon: iPhone 15 Pro Max
MacBook Pro M3 PRO
Meslek
Öğrenci
Selamlar, evimde internet ile alakalı uzun süredir uğraş vermekteyim. Bu nedenle bir sürü yöntemler denedim PowerLine için prizim yoktu fakat artık modemin yanında PowerLine takılabilecek bir prizim var. Bu PowerLine modelini almayı düşünüyorum. Sizce nasıl? Dezavantajları var mı?
Link açılmazsa modeli de TP-Link TL-WPA7617.
Şu anda internet hızım 25-26 Mbps fakat altyapım 54 Mbps destekliyor diyor Türk Telekom, TurkNet gibi sitelerde.
Modemin arayüzünden baktığımdaysa xDSL Max 63 Mbps yazmakta, şu anki internet paketimi yükseltip bir PowerLine taksam oyunlarda gecikme, hız düşüşleri kopma yaşar mıyım? En alt kattan 3. kata kadar gelmesi lazım internetin. 25 Mbps olan internetimi 50'ye yükseltsem mesela 35-40 Mbps alır mıyım PowerLine ile tahmini? Forumdaki yazarlarımıza teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür cihazlar genelde tek fazlı elektrik tesisatında çalışıyor hocam. Cihazları takacağınız prizler aynı fazdaysa modeme direkt kabloyla bağlıymış gibi çok düşük gecikmeyle sorunsuz kullanabilirsiniz.

Dezavantajı ise bunların performansı büyük ölçüde evin elektrik tesisatının kalitesine bağlı. Çok eski evlerde yada elektrik hattı yıpranmış yada arızalıysa sıkıntı olabilir. Ayrıca evde yüksek güç tüketen eşyaların kullanımı powerline'ın performansını bir miktar etkileyebilir.

O yüzden deneyip verim alamadığınız takdirde iade edebileceğiniz bir yerden almanız iyi olur.

Faz durumu nasıl bulunur şurada anlatılmış:

öncelikle teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, bizim ev trifazmış üç fazlı ondan dolayı powerline pek işime yaramayacak gibi duruyor maalesef en son çare bende ttnetin verdiği bir nevi dandirik modemi atıp tplink vx1800v modelini alacağım üstüne de range extender alıp ethernet portlu internetimi porttan bilgisayara veririm bi de mash wifi yapıp tek wifi ağı ile keyfim yerine gelir gibi duruyor fakat iptv olayını nasıl ayarlayacağım hiç bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…