Bir türlü kendime yeni sistem toplayamadığım için ufak bir upgrade ile şuanki PC'mi yaza kadar işimi görecek şekilde ayarlamaya çalışıyorum. 350w powerman PSU var. 12v kanalından 218w güç veriyor. Sistemim 8 yıllık. İşlemcim core 2 duo e 4300 1.8 ghz. Diğer parçalar 2gb ram ve 160gb hdd. Sistemimde onboard kart var. 2. el kartlardan hd 5670'i buldum. PSU'm kaldırır mı? İşlemci TDP 65w, hd 5670 in tdp si 61w diğer parçalar taş çatlasa 20w tüketir diye düşünüyorum. Eğer önerebileceğiniz başka kart varsa söyleyin lütfen. Kartı alsan bile darboğaz olur demeyin çünkü oynayacağım oyunlar günümüzün oyunları değil. Yazın toplayacağım sistemde oynayacağım o oyunları.
TDP değeri sistem parçalarının maximum kullanacağı bir değerdir. HD 5670 ekran kartında ek olarak güç girişi vs. yok. Kaldırır kaldırmasına fakat 400w - 500w arası orta seviyede olsa bir güç kaynağı genel olarak sistemini güvenli tutacaktır.
Hocam zaten yazın komple güçlü bir sistem toplayacağım için en ucuza en işe yarayacak kartları bakıyorum. Sahibinden.com daki 2. el ilanlarında en iyi böyle kartlar var. nvidia tarafında gt 430 daha önce taktığım için çalışacağını biliyorum ama sitede gt 430 pahalıya patlıyor. Bütçem 70-80 tl civarı.