PPL programda gelişememek neden olur?

N i y e

Centipat
Daha fazla  
Fitnessa yeni başladım PPL programı kullanıyorum bir süredir, bacak haftada 1 kez diğer kaslar 2 kez olacak şekilde her harekette tükenişe gidiyorum kendimi zorluyorum fakat en küçük değişim göremedim. Omuzlar 4 hareket yapmama rağmen pumplanmıyor bile sebebi ne olabilir overtraining mi acaba?

Overtraining yapıyorsun. Push günü 2 göğüs 2 omuz 2 triceps yapıyorum ve o anki enerjime göre 1 ısınma 4 çalışma seti veya 3 çalışma seti yapıyorum her yeni bölgeye geçerken. Pull günü de pull up ile 2 set ısınıp Single ARM lat pulldown veya normal lat pulldown ile başlayıp chest supported row yapıyorum ardından lat pullover yapıyorum keyfime göre arka omuz trapez veya ön kolu ekliyorum. Bu hareketler de 3 veya 4 çalışma seti o anki enerjine ve ne kadar tükenişe gittiğine göre değişir. Sana tavsiyem her set tükeniş yerine ilk 1 2 sette 1-2 tekrar bırakman elinde ve ardından son 2 set tükeniş ve drop set yapabilirsin. (ben tekrar başlayalı 6 7 ay oldu ve kendime en uygun antrenman programını deneyerek düzenliyorum sende de bu şekilde olacak zamanla) 2. not olarak da (büyük kas gruplarında 2 3 dakika bilemedin 4 dakika küçük kas gruplarında 2 dakika dinleniyorum ve dinlenmeden nabzın normale dönmeden sakın sete girme)

göğüs omuz gibi bölgelerde 3 4 hareket te yapsam hepsinde tükenişe gitmeme rağmen bitirdikten sonra sanki yeterli çalışmamışım gibi hissediyorum bitirmeme rağmen biraz daha çalışmak istiyorum bu overtraininge yol açıyodur muhtemelen teşekkürler.

Haftalık her bölge için 10-20 çalışma seti yeterli.

Size tavsiyem serdar aktolga harici kisileri takip etmeyin.

O adam iyi ancak bazı hareketlerş ileri seviye mesela lat pulldown yerine V bar yaptırıyo ancak onu yapmak için bence en az 4-5 ay yapmak lazım.
düz lat pulldown barında parmaklarımın dipleri baya ağrıyo ama V barda ağrı yok daha güçlü kavrıyorum sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…