PPL programı önerisi

395014

Hectopat
Sporda 1. seneme gireceğim. Bölgeselden sıkıldığım için bilgilerimi kullanarak kendime bir PPL programı hazırladım. Tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

Program:
Push.
  • Bench press.
  • Incline dumbell & bench press.
  • Cable crossover ya da Dual machine press.
  • V-bar triceps pushdown.
  • Rope triceps pushdown.
  • Reverse triceps pushdown.

Pull.
  • Lat pulldown.
  • Seated cable row.
  • Dumbell row.
  • Barbell curl.
  • Curl machine.
  • Dumbell hammer curl.

Legs&shoulders
  • Leg extension.
  • Leg press.
  • Calf raise machine.
  • Lateral raise.
  • Dumbell shoulder press.
  • Dumbell front raise.
  • Reverse fly.

Hocam arka kolda 3 yerine 2 harekete gidilebilir aynı şekilde Bicepste barbell curl ve hammer curl yeterli olacaktır 1 tane forearm hareketi konabilir arka bacak hareketi göremiyorum leg curl eklenebilir omuzda da belki front raise çıkarılabilir

Hocam arka kolda 3 yerine 2 harekete gidilebilir aynı şekilde Bicepste barbell curl ve hammer curl yeterli olacaktır 1 tane forearm hareketi konabilir arka bacak hareketi göremiyorum leg curl eklenebilir omuzda da belki front raise çıkarılabilir
Hocam peki forearm için ne önerirsiniz? Genelde eğer strap'siz sırt çalışıyorsan forearm çalışmana gerek yok derler ama tam bilmiyorum.

Hocam peki forearm için ne önerirsiniz? Genelde eğer strap'siz sırt çalışıyorsan forearm çalışmana gerek yok derler ama tam bilmiyorum.
Hocam 1 yılı doldurmuşsunuz bence sırt hareketlerini artık çoğunlukla sırtınızla yapıyorsunuzdur yeni başlayanlarda kolda çok devreye girdiğinden çalışmaya gerek yok diyorlar en azından bi wrist curl veya hammer curl attıktan sonra ayakta superset şeklinde wrist curl yapılabilir.

Hocam 1 yılı doldurmuşsunuz bence sırt hareketlerini artık çoğunlukla sırtınızla yapıyorsunuzdur yeni başlayanlarda kolda çok devreye girdiğinden çalışmaya gerek yok diyorlar en azından bir wrist curl veya hammer curl attıktan sonra ayakta superset şeklinde wrist curl yapılabilir.

Hocam kabloda vardı bir forearm hareketi, pushdown yapar gibi tutup aşağıdan yukarıya doğru çekiyorduk o hareket iyi midir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı