Pre workout kullanılır mı?

Edmond_Dantes

Decapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.
3 senelik fitness geçmişim var. Hiç pre workout kullanmadım. Haftada 2 antrenman kahve içiyorum sadece son 6 aydır. Önümdeki 2 ay sağlam abanayım, sağlam besleniyim diye düşünerekten bu 2 ay boyunca pre kullansam mı diye düşündüm.

Korktuğum bir husus var. O da şu ki, pre workout ile çıkaracağım antrenmanlara alıştıktan sonra pre workoutu bıraktığımda hevesin bitmesi. Yani pre ile makine gibi antrenman attıktan sonra Prey'i kullanmayı bırakınca haliyle ona göre çok daha düşük tempoda çok daha düşük verimle çalışacağım için heves kaçacak antrenmanlar dümenden olmaya başlayacak diye korkuyorum. Bu, yersiz bir korku mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
3 senelik geçmiş varken bundan korkmayın hocam. Preye bel bağlamamak için yeterince uzun spor geçmişiniz. Ama ben yaz sıcağında pre kullanmazdım açıkçası kaşıntı etkisi beni kamçılamaktan çok dellendiriyor bu havalarda. Kaşıntı bende ters tepmiyor o durumu yaşamıyorum diyorsanız kullanın bir şey olmaz. Enerjinizi biraz artıran bir şey sonuçta. Pre kullandığınız idmanların daha eforlu, verimli olması normal olanları kötü yapmaz, normal yapar.

Ya öyle de hocam işte pre ile olan performansa alışınca normal antrenmanlardaki heves gider diye korktum. Sonuçta ilaç kullanan da bu nedenden dolayı bırakamıyor ya, bıraktığında küçük görüyor kendini morali bozuluyor tekrar başlıyor küre.
Beyin alışınca zor olur diye korktum.

Kaşıntı derken hocam kaşıntı uyuz eder beni açıkçası nasıl bir şey, karıncalanma oluyor falan diyorlar da çok mu rahatsız eder?

Bir de hocam sonuçta uyarıcı madde kafein ya, kullandıkça vücut ona alışacak daha fazlasını isteyecek bildiğiniz üzere. Atıyorum 50 mg kafein sizi zıpkın gibi yaparken bir zaman sonra 50 mg hiçbir etki etmeyecek.
2 ay kullanacağım prede bu etkiyi görür müyüm? Vücut hemen direnç geliştirir mi buna karşı? Bu nedenle alırsam ilk zamanlar yarım ölçek alırım diye düşündüm.
Bu konuyu salonda bi abime sordum, 2-3 ay kullan sonra bırak pre devamlı kullanılmaz dedi. Ben de bu dönemde beslenmeyi her şeyi yerine oturtmuşken pre takviyesiyle maksimum idmanı çıkarayım diye düşündüm.

Hocam pre ile uçurum fark hissetmemeniz gerekiyor. Pre ile uçurum fark hissediyorsanız uyaranlara fazla önem veriyorsunuz demektir. Benim en iyi günümde %5 falan anca fark oluyordur. Daha çok yorgunsam işe yarıyor böyle takviyeler.

İlaç apayrı bir dünya, hem hormonel hem psikolojik bir bağımlılık nedeni. Kahve gözüyle bakarsanız bağımlı olmazsınız, aşırı bir tolerans da gelişmez ve sürekli kullanabilirsiniz her idmanda kullanmadığınız taktirde. Ha derseniz ki ben bu dönem abanacağım sonra normal randımanda gideceğim o zaman dediğiniz gibi 2 3 ay abanın etkisini kaybettiğini hissettiğinizde ara verin toleransınız düzelene kadar.

Kaşıntı kısmı içindeki beta alaninden dolayı oluyor hocam. Pump olmayı kan akımını artırsa da yan etki olarak böyle nokta nokta rahatsız edici kaşıntılar batma hisleri yapıyor. Kimi sever kimi rahatsız olur, ben fazlasıyla rahatsız olan taraftayım.

Anladım üstad sağ ol en iyisi şase alayım deniyim o şekilde.

Anladım üstad sağ ol en iyisi şase alayım deniyim o şekilde.
Aynen öyle yapın, 8 kullanımlık pre workout aldım ProteinOcean'dan, şuan kendimi incittiğim için bir süre spora gidemiyorum doktorun dediğine göre ama; şuan nedense içsem midemin bulanacağını düşünüyorum. Kingsize Nutrition'un kola aromalısı pre workout'una bakabilirsiniz hocam, 1 kere kullanmıştm gayet de beğendiğimi hatırlıyorum.

Yakınımda supplementlerin mağazası var. Orada varsa alırım 2-3 şase bakarım.
Proteinoceanın aroması mı kötü ondan mı öyle hissettiniz acaba.

Yakınımda supplementlerin mağazası var. Orada varsa alırım 2-3 şase bakarım.
Proteinocean'ın aroması mı kötü ondan mı öyle hissettiniz acaba.

Yok yok kesinlikle ondan değil, benim demek istediğim her insan farklı hissedebilir. Örneğin adam her spor öncesi aylardır bir pre workout'u kullanır, hiçbir şey olmaz memnuniyetle devam eder, ama başka bir adam aynı pre workout'u kullanır, ilk günden kötü hissedebilir/tadını beğenmeyebilir. Benim demek istediğim 1 kg pre workout almadan önce 1 şase test edin, beğenirseniz 1 kg olarak alın; direkt 1 kg olarak alırsanız ve tadı beğenmezseniz veya kötü hissederseniz hepsini bitirmek zorunda kalmayın diye .

Bugün denedim kingsize aldım bir şasenin %75’ini içtim. Karıncalanma hissi sarece kafamda ve karnımda oldu. O da rahatsız edecek düzeyde değildi. Beklediğim hissi alamadım doğrusu. Ağırlıklara etkisi oldu; örneğin leg extensionda 82 yapıyorken 93 e çıkarttı.
Benim beklediğim his böyle plakaları ağırlıkları ısırma isteği uyandırmasıydı. Ben gözümde büyüttüm sanırım haftada 1 bacak gününde 4 gram kahve alıyordum o zamanlar o his geliyordu mesela ama bunda olmadı.
Haftaya 1 tam şase içecem bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…