ANAKART ASUS P8B75 =221TL VATAN COMPUTER - INTEL - Core i5 4440 Soket 1150 3.1GHz 6MB Cache 22nm
CPU SOĞUTUCU=100TL VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1
Bu seçenek ise =1570TL
Arkadaşlar her iki seçenek içinde şuan mevcut ekran kartımı VOLAR GTS250'yi Kullanmak istiyorum. Premier, After effects ve Photoshop uygulamaları için sizce 2 seçenek de işimi görür mü? Yani gereksiz açılmaya gerek var mı? Yada ilk seçenek olması gereken mi?
"UZMAN ARKADAŞLARDAN ÖNERİ LÜTFEN" ??? Buradaki çoğu insanın gereken yetkinlikle cevap vermesi gerekir. Eğer her sistem uzman tarafından toplansaydı bizim burada işimiz olmazdı...
Toplam Tutar (%8 İndirim Üstünden) :2376 TL Birde bunun %30 indirim üstünden alırsak tahminen : 2376'nın %22'si 522.72 TL ise 2376 - 522 = 1854 TL . Tabi ki bu fiyat daha da aşağıya inecektir. O zaman hafta sonu ekran kartını gene aynı firmanın GTX 780 'ni ile değişiyoruz. %8 İndirimli fiyatı : 1439 TL , (Tahmini) %30 İndirimli fiyatı :1123 TL Böylece sistemimiz2247 TLediyor..
Üstad her ay için verdiğiniz sistem toplama tavsiyelerinden render bölümünü inceledim. Ama maddi olarak çok açılmadan ilk giriş seviyesinde yol almak adına ekran katımını kullanırım diye düşünmüştüm. Ama dediğinden anlaşılacağı gibi en kısa zamanda ekran kartı için bütçe açmaya çalışacağım. Önerilerin benim için çok değerli. Seni bulmuşken söylemem gereken bazı şeyler var. Üstad bu işin tam merkezinde olup bilgi, birikimin ve donanıma hakimiyetin inan dudak uçuklatıyor. Yıllardır forumlarda konmadığımız çatı kalmadı ama ilk defa kendimi birilerine bir siteyi tavsiye ederken buldum ve buda TECHNOPATTI. Sitenin daha da güzel yerlere geleceğini düşünüyorum ....
Üstad konudan çok saptım sanırım. Yukarıda vermiş olduğun ekran kartlarından hangisinin uygun olacağını düşünürsün. Yani after efects ve premier, photoshop uygulamaları için en azından orta seviyede beni bunaltmayacak kadar performans gösterir. Birde bu uygulamalar için 16 gb ram kullanmayı düşünüyorum bu yeterli olurmu yoksa pc öğretmeni arkadaşa danıştığımda 8gb render için yeterli olacağını söylüyordu bu ne kadar doğru.
İşletim sistemi için (yukardaki 2 sistem toplama seçeneklerime göre) bu sistemlerde kullanmak için i5-4570 ile i7-4770 arasında uçuk performans farkı yaşar mıyım ? *Asus z87-m ile Gıgabyte z87m-d3 arasında yine işlemcide olduğu gibi çok büyük fark yaşarmıyım ? Kasa konusunda genelde videolarınızda kullandığınız corsair400R kasayı kullanmak istriyorum ama 750w bir power gücü kasa sesi anlamında 500-600w lık diğer powerlara göre çok sorun yaratır mı? (ses konusunda feci takıntılıyım üstad)
Tüm sorularım biraz çorba gibi de olsa okuyup bu konuda bana ışık tutarsan sevinirim. Yada yukardaki sistemler tercihlerim arasında genel bir değerlendirmeni de almak yardımcı olur.Üstad şimdiden teşekkürler....
Kartların hepsi de biraz eski. Siz yeni nesil bir kart alın ve onu unu ufak bir Hack ile uyumlu hale getirebilirsiniz. Mesela GTX 760 veya 770 alabilir misiniz bilmiyorum ama alamazsanız GTX 600 serisinden bir kart alın. 8 GB bence de yeterli. 16 GB'a gerek yok. İşlemci olarak ise i5 fazlasıyla yeterli. Anakart tavsiyem ise tabii ki ASUS olacaktır.
Kasa olarak güçlü bir ekran kartı takılacaksa 750W alınmalı. Yoksa 300R de alınabilir.
Bu arada koymanız gereken boşlukları ben koydum. Sadece Enter tuşuna basarak yazılarınızı okunur yapabilirsiniz
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim için haftalardır süren kargaşayı bitirdiğinizi söyleyebilirim. Yazıdaki enter olayına gelince dünde bu günde yazarken aynı sorunla karşı karşıyayım .Enter eylemi belki kulağınıza garip gelecek ama benim pc de mesaj bölümünde gerçekleşmiyor. Şimdi virüsten diyeceğim ama ne kadar doğru olur bilmiyorum. Pc öyle olur olmaz işler yapmaya başladı ki. Dışardan size yazıların bütün olmasıyla tuhaf geldiğini biliyorum. İnşallah makineyi yeniden toplayınca bu garip sorunlardan da kurutlacağım. Tekrar teşekkür ederim..
Örneğin CHIP' in bir hile ile GTX 670'i Quadro 2000 / 3000 'ne çeviriyordu. Yalnız bu hile kartı garantiden çıkartıyor. Sebebi üstündeki küçük bir parçayı değiştirmekten ibaret. Sonra kartı takıp Quadro BIOS'unu karta flashlıyorsun ve iş bitiyor. Artık elinde bir 670 görünümlü Quadro kart var