Premiere Pro ile videolarımı düzenliyorum. Düzenleme bittiğinde export işlemine geçiyorum. Bu kısımda ayarlar nasıl olmalı? Bitrate değeri neye göre belirlenmeli?
Mesela düzenlediğim videoların mediainfosu:
Kod:
2018_1118_091107_006.mp4
Format : MPEG-4 at 20.6 Mb/s
Length : 444 MiB for 3dk 1s 0 ms
Video #0 : AVC at 20.3 Mb/s
Aspect : 1920 x 1080 (1.778) at 60.000 fps
Audio #0 : AAC at 96.0 kb/s
Infos : 1 kanal, 32.0 kHz
Language : en
CBR statiktir, tüm video belirttiğiniz Bitrate değerinde işlenir. VBR ise dinamik, videonun fazla veri gerektirmeyen bölümlerinde Bitrate'i düşürür, gerektiği yerlerde de yükseltir. VBR tavsiye ederim.
Cevap için teşekkür ederim abi. Bu ayarı denedim ve kalite kaybı çok bariz şekilde belli oluyor. Kalite kaybını daha da aza indirmenin bir yolu yok mu?
Cevap için teşekkür ederim abi. Bu ayarı denedim ve kalite kaybı çok bariz şekilde belli oluyor. Kalite kaybını daha da aza indirmenin bir yolu yok mu?
Mesajınıza bildirim gelmemesinden dolayı cevap veremedim. Kusura bakmayın. Bitrate yükseltme de tamamım. Peki CBR, VBR 1 pass ve VBR 2 pass var. Bunlar neyi ifade ediyor? Hangisini neye göre seçmeliyim?
CBR statiktir, tüm video belirttiğiniz Bitrate değerinde işlenir. VBR ise dinamik, videonun fazla veri gerektirmeyen bölümlerinde Bitrate'i düşürür, gerektiği yerlerde de yükseltir. VBR tavsiye ederim.
Bu kısma çok önem veren biriyim. Herkes montaj yapabiliyor. Yazı ekleme, kesme, efektler vb. işleri yapıyor. Ama export önemli bir şey. Peki kalite kaybını en aza indirmek için başka tavsiyeniz var mı?