Preo MGF03 soğutucu prize bağlanır mı?

Akın Güdek

Decapat
Katılım
26 Mayıs 2023
Mesajlar
60
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimde Preo MGF03 marka bir laptop soğutucusu var. Şarj kablosu olarak da çakma olmasından şüphelendiğim Samsung marka şarj adaptörleri var. Ben de bu yüzden eskiden kalma GM5 Plus Turbo şarj adaptörü kullanmak istiyorum. Ama kendisinin voltaj değeri 5V olsa da amper değeri 2.5'a. Bu akım konusunda bir sıkıntı yaratır mı? Şahsen ben çakma bir adaptörün çok daha fazla sıkıntı yaratacağını düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptör neredeyse 6 yıllık ama bir şeyi yok. Bu arada amper değeri fanların rpm hızını artırmıyor mu? Bunu birkaç yerde görmüştüm.
 
@Akın Güdek o fana bağlı, fanı besleyecek yeterli akım mevcut değilse, yavaş döner hatta adaptörün veya ne ile besleniyorsa onun yanmasına sebep olabilir. Diger türlü besleyici cihazın akım kapasitesi, fan kapasitesinin ne kadar üzerinde olursa olsun; fan maksimum devri neyse, onda dönebilir.

Laptop soğutucusunda da yüksek ihtimalle, 0,3A civarlarında bir fan vardır ki USB 2.0 bağlantısının maksimum sürekli akım kapasitesi zaten 0,5A.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı