Presentmon nedir?

Makaleler
1
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16 Single Ram
Asus H410M-K
I3 10100-F
STRIX GTX 1050TI
TOSHIBA 1 TB HDD
WD 240 GB SSD
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar dün gece bilgisayarıma Steam üzerinden Dota 2 indirmeye koydum ve Epic Games üzerinden Fortnite'tı indirmeye koydum.
Uyandım bilgisayara baktım ve oyunlar sorunsuz bir şekilde inmişti ancak sistemde bir gariplik vardı. Çok ağırlaşmıştı sistem. Yeteri kadar yerim vardı ayrıca RAM boyutumda iyiydi fakat çok ağırdı sistem (sistemde SSD yok ve RAM 8 GB önceden de ağırdı ama bu kadar değil). Bunun üzerine görev yöneticisini açtım ilk başta 2 GB 800 MB bellek kullanan PresentMon isimli programı gördüm daha sonra bu boyut 2 GB'ta düştü. İnternette bununla ilgili pek konu bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya konumunu ve görev yöneticisindeki SS'i bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    36,9 KB · Görüntüleme: 620

Fakat daha önceden yoktu ve yeni bilgisayara geldi bu garip değil mi?
Ayrıca bilgisayarımda zaten 8 GB RAM var 4 GB'tını Windows ve diğer programlar kullanıyor şimdi de 2 GB bu program bence normal değil.

Tamam fakat bir tane konuda bunun bir virüs olduğu yazıyordu tam emin değilim Malwarebytes ile tarattım bir şey çıkmadı peki programı kapatırsam bir sorun olur mu çünkü sistemi çok feci yoruyor.
Hayır değiştirilmemiş hali virüs değil.Seninkide değiştirilmemiş temiz bir hali.PC yi yeniden başlattıktan sonrada çalışmaya devam ediyor mu?

Hayır değiştirilmemiş hali virüs değil. Seninkide değiştirilmemiş temiz bir hali. PC'yi yeniden başlattıktan sonrada çalışmaya devam ediyor mu?

Bilmiyorum, şimdi deneyeceğim.
Hayır değiştirilmemiş hali virüs değil. Seninkide değiştirilmemiş temiz bir hali. PC'yi yeniden başlattıktan sonrada çalışmaya devam ediyor mu?

Evet hala çalışıyor, bilgisayarı geçen sene kasım ayında aldım o zamandan beri hiç böyle yüklü miktarda bellek kullanan bilmediğim bir program yoktu bunu halletmenin format dışında başka yolları var mıdır acaba?

Ekstra olarak söylemeyi unuttuğum bir şey var bu galiba oyun içinde bilgisayarın değerlerini gösteriyor ben genelde FPS'e bakmıyorum fakat arada alt+Z yaparak NVIDIA'dan FPS göstermeyi açıyorum ve dün gece GeForce Driver'ını güncelledim fakat daha önceden güncellediğimdede böyle bir sorun yoktu.

Son düzenleme:

Denetim masasında bulunuyor.İsterseniz tüm NVIDIA Sürücülerini kaldırıp internet sitesinden tekrar yükleyebilirsiniz.

Tamam sağ olasın bir de sitenin linkini atabilir misin? Sana zahmet.
Ya da ondan önce GeForce Experience girip.Oradan sağ üst ayarlar-Oyun içi yer paylaşımı başlığı altındaki ayarlar-HUD düzeni buradaki tüm her şeyi kapatıp tekrar kontol eder misiniz?
bende deneme yaptım HUD düzeninden fps sayacını aktifleştirdim ve presentmon çalışmaya başladı geri kapattım ve çalışma durdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…