Presste biceps pumplanması normal mi?

N i y e

Centipat
Daha fazla  
Dumbell press, shoulder press gibi hareketlerde itiş yapmama rağmen set bittiğinde biceps ile bilek arasında hafif pump hissediyorum normal midir?

Bunun sebebi presslerde aşağı indirirken kolu fazlaca sıkıyorsan bicepsleri çalıştırıyorsun istemeden de olsa. Çözümü basit, formunu gözden geçir eğer hareket mesafen ve indirişin nizami ise triceps kasına odaklan, tricepsin sağlam değil ise itişlerde güç kaybı olabilir buda başka kasları devreye sokabilir.

Bunun sebebi presslerde aşağı indirirken kolu fazlaca sıkıyorsan bicepsleri çalıştırıyorsun istemeden de olsa. Çözümü basit, formunu gözden geçir eğer hareket mesafen ve indirişin nizami ise triceps kasına odaklan, tricepsin sağlam değil ise itişlerde güç kaybı olabilir buda başka kasları devreye sokabilir.
doğru fazla indiriyorum bu sayede biceps sıkılıyor

doğru fazla indiriyorum bu sayede biceps sıkılıyor
Full rom yapınca biceps çalışacak diye bir şey yok.Biceps değil de brachialisi veya brachioradialisi hissediyor olabilir misin ? Bu ikisini itişlerde bile hissedecek seviyelere geldiysen ve forearm/biceps kasların vücudunun kalanına göre anormal geride kalmadıysa büyük ihtimalle kol veya sırt atarken uzun süredir fazla yorgunluk biriktirmişsindir.Bunda da tek çözüm antrenman hacmini bir süreliğine azaltmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı