Prime 95 test sorunu

Abdullah GÜLEÇ

Femtopat
Daha fazla  
Ryzen 7 3800X işlemcime 1.28 Volt verip 4.4 GHz'ye e OC yaptım 1 saatlik AIDA 64 testinden sorunsuz geçiyor ama Prime 95 testinde 16 iş parçacığından üçünde test çalışmayı durduruyor voltaj az mı geldi deyip sırasıyla 1.25 1.27 1.28 1.30 denedim hepsinde 16 iş parçacığından üçünde test çalışmayı durdurdu. İnternette benim işlemcime 1.27 ve 1.28 Volt vererek gayet stabil sonuca ulaşan birçok insan var. Prime 95'in AIDA64'ten daha fazla sistemi yoran bir stres testi olduğunu biliyorum. Bu işlemci ile yayın yaparken aynı anda hem oyun oynamak hem de ekran kaydı almak istiyorum sadece AIDA 64 testi yeterli gelir mi onu sormak istedim. Benim sisteme stres testi yapmadan bindirebileceğim en fazla yük yayın yaparken aynı zamanda oyun oynayıp ekran kaydı almak bunları yaparken sistem voltaj yetersizliğinden mavi ekran verir mi? Ben vermez diye düşünüyorum çünkü stres testinde mavi ekran vermedi ya da test komple durmadı sadece Prime 95'te üç iş parçacığında çalışmayı durdurdu ama AIDA 64 testinde sıkıntı olmadı tekrar soruyorum sizce AIDA 64 testi yeterli mi? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Fazla overkill yüksel voltaj vermeyin. Çok riskli Anakartın Kuzey Köprüsünü felan yakarsınız o da valla işlemcinizi ve diğer bileşenlerinizi mahveder. OC şakaya gelecek olay değildir lütfen biraz dikkat edin derim. Ben zamanında 3 adet FX 6300 yakmıştım 4.9 GHZ' e ulaşmayı başarmıştım ama. :)

BIOS tarafından onaylanmaması veya direkt restart atması lazım. Adam bir de OCCT testini geçiyormuş.
Üstte arkadaşın dediği gibi. Ya voltaj karıştı, ya da troll. ben 1.35V verdim ekrana görüntü gelmedi.
Hocam 1.8V yine çok fazla. En fazla 1.35 falan yapın iyi soğutucunuz varsa.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı