Abdullah GÜLEÇ
Femtopat
Daha fazla
Ryzen 7 3800X işlemcime 1.28 Volt verip 4.4 GHz'ye e OC yaptım 1 saatlik AIDA 64 testinden sorunsuz geçiyor ama Prime 95 testinde 16 iş parçacığından üçünde test çalışmayı durduruyor voltaj az mı geldi deyip sırasıyla 1.25 1.27 1.28 1.30 denedim hepsinde 16 iş parçacığından üçünde test çalışmayı durdurdu. İnternette benim işlemcime 1.27 ve 1.28 Volt vererek gayet stabil sonuca ulaşan birçok insan var. Prime 95'in AIDA64'ten daha fazla sistemi yoran bir stres testi olduğunu biliyorum. Bu işlemci ile yayın yaparken aynı anda hem oyun oynamak hem de ekran kaydı almak istiyorum sadece AIDA 64 testi yeterli gelir mi onu sormak istedim. Benim sisteme stres testi yapmadan bindirebileceğim en fazla yük yayın yaparken aynı zamanda oyun oynayıp ekran kaydı almak bunları yaparken sistem voltaj yetersizliğinden mavi ekran verir mi? Ben vermez diye düşünüyorum çünkü stres testinde mavi ekran vermedi ya da test komple durmadı sadece Prime 95'te üç iş parçacığında çalışmayı durdurdu ama AIDA 64 testinde sıkıntı olmadı tekrar soruyorum sizce AIDA 64 testi yeterli mi? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Son düzenleme: