PRIME A320M-R ve 1600AF sistemde internet çok yavaş

BayGörkem

Hectopat
Yer
İstanbul
RAM
Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3000 MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
Crucial 240GB BX500 (SSD)
Ekran kartı
Asus Phoenix Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB 128Bit
Anakart
ASUS PRIME A320M-R
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600AF 12nm
Sistemi 2. el olarak aldım, almadan önce ve aldıktan sonra yapılabilecek bütün testleri yaptım ve PC beklediğimden iyiydi. Sorunum şu internete kablo ile bağlanmama rağmen laptop'umla aldığım hızdan daha düşük hız alıyorum. Laptopla aldığım hız 85- 88Mbps(sabit), PC ile aldığım hız 30-40Mbps. Modemde veya kullandığım kabloda bir sıkıntı yok çünkü ikisini de yeni aldım. Almam gereken hızı nasıl alabilirim ve sorun neden kaynaklı?

Kullandığım modem ve kablo: ASUS DSL-AC51 modem router (kullandığım Ethernet kablosu modeme ait)

Eski modem ve laptopta kullanıyorsanız laptopta kullandığınız eski kabloyla dener misiniz bir de. Modem veya kabloda sorun olma ihtimalini elemiş oluruz. Yeni alsanız bile sonuçta kul yapımı. Fabrikada hatalı üretim yapılabilir düşük bir ihtimal de olsa.

Modem yeni Laptop'da yeni sayılır. Laptop'la Wi-Fi üzerinden bağlanıyorum ve aldığım hız 10 metre mesafede aldığım hız.
Modem ASUS DSL-AC51 modem router kabloda bu modeme ait.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…