PRIME A520M-A sistemde 2. RAM çalışmıyor

batuhanuzun

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
PRIME A520M-A
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
2024 Aralık ayında 2 adet Kingston Fury Beast DIMM 32 GB DDR4 3200MHz CL16 alıp bilgisayarıma takmıştım, Adobe vs uygulamalar kullandığım için 16 RAM bilgisayarıma yeterli gelmiyordu. Yaklaşık 6 ay sorunsuz kullandım fakat 2-3 gün önce RAM'lerden biri çalışmayı durdurdu. İlk önce tekli şekilde çalıştırmayı denedim, sadece 1 tanesi çalışıyordu çalışmayan RAM'i silgi ile silip pinlerini hafifçe temizledim ve taktığımda hâlâ çalışmamaya devam ettiği için garantiye vermek için iletişime geçtim ama işin komik tarafı bu konuşmayı yaptıktan 1-2 saat sonra bir anda restart sonrası çalışmaya başladı. Dün normal şekilde 2x32 olarak kullansam da bugün bilgisayarı açtığımda yine 1/4 olarak yani tek RAM olarak çalıştığını gördüm. Bunun sebebi ne olabilir? Açıkçası yakın zamanda bilgisayarı açıp herhangi bir parça değişimi de yapmadım fakat anlamsız şekilde RAM'lerden biri kafasına göre bir çalışıyor bir çalışmıyor. Problemin anakart kaynaklı da olabileceğini düşünüyorum fakat XMP vs kapatsam bile RAM'lerden biri rastgele çalışıp/çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Slot değiştirip denediniz mi? Ramden mi kaynaklı yoksa slottan mı öğrenmek amaçlı bozuk olduğunu düşündüğünüz rami iki slotta da deneyin.

Evet 2-4 ve 1-3 olarak da denedim tekli (single channel) olarak da denedim. Sadece çalışmayan ram takılıyken monitöre görüntü gelmiyor, ben de zaten durumu kabullenip garanti işlemlerini başlattıktan sonra dün şans eseri 2/4 yani normal çalıştığını görüp kullanmaya devam ettim fakat bugün pcyi açtığımda yine 1/4'e düşmüş yani tek ram şeklinde çalışıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı