Prime B450M-A II ile KC3000 SSD uyumlu mu?

Bütçe
1300

RnbPro12

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston KC 3000 512GB PCle-4.0 M.2 NVMe SSD
Anakart
ASUS Prime B450m-A II
Arkadaşlar, anakartım yukarıda yazdığım karttır. Üzerinde AMD Ryzen 5 5500@3.60Ghz işlemci ve 2x16 GB RAM bulunuyor. Sizce şununla benim anakartımın uyumu nedir? (PCIe-3.0 verimi alabilirim değil mi?) Sağlıklı çalışır mı? Şimdi sipariş vereceğim ya da vermeyeceğim. Sistemde daha sonra yükseltme yapacağım.

Yoksa PCle-3.0 bir anakarta illaki PCle-3.0 bir SSD mi takmak gerekir?

Takabilirsiniz ama 3.0 olarak çalışır.

Takabilirsiniz ama 3.0 olarak çalışır.
Uyumsuzluk, çalışmama, çok ısınma, VRM'ler vb. gibi bir takım sorunlar olur mu moderatörüm?

Uyumsuzluk, çalışmama, çok ısınma, VRM'ler vb. gibi bir takım sorunlar olur mu moderatörüm?
Veyahut taktığım gibi çalışır mı; yoksa yazılım olarak Driver'lar dışında bir yazılım kurmam gerekir mi?

Veyahut taktığım gibi çalışır mı; yoksa yazılım olarak Driver'lar dışında bir yazılım kurmam gerekir mi?

Taktığın gibi çalışır ama 3.0 destekli bir anakartın olduğu için yazan değerlerin anca yarısını alırsın.

Şahsen ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Sadece o M.2 SSD 4.0 sizin anakartınız 3.0 yani 3.0 olarak çalışır.

Sıkıntı olma ihtimali nedir hocam onu merak ederim.:)

Taktığın gibi çalışır ama 3.0 destekli bir anakartın olduğu için yazan değerlerin anca yarısını alırsın.

Daha sonra Ryzen 7000'e geçeceğim. (Anakart değiştirip.)

Çalışır, bu gibi donanım yükseltme işlerinden önce BIOS güncellemesi varsa yapın derim.

Sıkıntı olma ihtimali nedir hocam onu merak ederim.:)

Daha sonra Ryzen 7000'e geçeceğim. (Anakart değiştirip.)

Çalışır, bu gibi donanım yükseltme işlerinden önce BIOS güncellemesi varsa yapın derim.

Peki bu anakart ile şu RAM'ler sıkıntısız çalışır mı? Yani zaten takılı da, sıkıntı olur mu ileride ya da OC yaparken? (Yeni konu açacağım.) Sistem tamamen yeni.

Çalışıyorsa devam edin. Ne zaman arıza yapacağını bilmek zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı