Prime B450M K anakarta 2 SSD takılır mı?

Acemi Kaşif

Kilopat
Anakartımın bilgileri: PRIME B450M-K|Anakart|ASUS Türkiye

Bilgisayarımda şu an 1 SSD ve 1 HDD takılı, oyunlar için kullanacağım ikinci bir SSD takılır mı anakartıma? Takılır ise ürün önerisi yapabilir miydiniz?

Maksimum bütçem 1500-2500'TL. Olabildiğince uygun fiyatlı ve iyi olan bir ürün bulmak isterim, uygun fiyatlı 1TB varsa oda olur, uygun fiyatlı 2TB varsa oda olur.

Son sorum; bilgisayarıma ikinci bir SSD takabiliyor isem, bilgisayarıma format atmam gerekmez değil mi? Ve oyunlarda iyi performans verir mi ikinci SSD?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet anakartına tek SSD takılıyor. Direkt 2 TB SSD takabilirsin elbettte. Bütçen nedir?

1 TB modelini kullanıyorum, 2 TB versiyonunu alabilirsin. En uygun bu var 2 TB olarak.

PCI 3.0 hızında SSD çalışır yalnız, anakartın o kadar destekliyor. Normalde SSD PCI 4.0 hızı destekliyor. SSD'nin tam hızını alamasan da sorun değil yeter sana her türlü.

Son düzenleme:
Evet anakartına tek SSD takılıyor. Direkt 2 TB SSD takabilirsin elbettte. Bütçen nedir?

1 TB modelini kullanıyorum, 2 TB versiyonunu alabilirsin. En uygun bu var 2 TB olarak.

PCI 3.0 hızında SSD çalışır yalnız, anakartın o kadar destekliyor. Normalde SSD PCI 4.0 hızı destekliyor. SSD'nin tam hızını alamasan da sorun değil yeter sana her türlü.

Öneri ve yardım için teşekkürlerr, geçmişte hiç ssd takma & değiştirme deneyimim olmadı YouTube üzerinde video bakıyım.

Benim windows ssd'ye kurulu olduğundan, ssd değiştirince pc direkt kendini kurar mı veya benim flash bellek ile format mı atmam gerekiyor bilgisayara?

Flash bellek ile yeni SSD'ye tekrardan format atıp Windows kurman gerek. Eski SSD'yi başka bilgisayara mesela taktın içinde işletim sistemi olduğu için kurmak zorunda değilsin.

Peki böyle hızlı & iyi bir hdd var mıdır, böyle oyunlar için ssd'ye yakın performans veren hızlı bir hdd bulsam da iş görür müydü acaba?

Son düzenleme:
HDD'ler oyun için yeterli değil, eski oyunlar olmadıkça HDD yeni oyunları oynatamıyor sürekli kasıp, donuyor oyun o yüzden HDD'ye bulaşma. En baba HDD'lerin bile okuma yazma hızları oyunlar için düşük kalıyor. Piyasadaki HDD'lerin en iyisi de okuma yazma oranları 250-200 MB civarı ve bunlar da oyun için fazlasıyla yetersiz. Ayrıca ister SSD, ister HDD olsun depolama alanı doldukça hız da düşüyor normal olarak. Zaten HDD'nin okuma yazma oranları düşük, dolunca daha da felaket oluyorlar.

HDD'ler oyun için yeterli değil, eski oyunlar olmadıkça HDD yeni oyunları oynatamıyor sürekli kasıp, donuyor oyun o yüzden HDD'ye bulaşma. En baba HDD'lerin bile okuma yazma hızları oyunlar için düşük kalıyor. Piyasadaki HDD'lerin en iyisi de okuma yazma oranları 250-200 MB civarı ve bunlar da oyun için fazlasıyla yetersiz. Ayrıca ister SSD, ister HDD olsun depolama alanı doldukça hız da düşüyor normal olarak. Zaten HDD'nin okuma yazma oranları düşük, dolunca daha da felaket oluyorlar.

Önerdiğiniz ürünün 1TB olanı bütçeme uygun idi, benim anakart ile çalışır demi, ve böyle ssd kullanmak isteyen oyunlarda hızı iyi-yeterli olur demi

ssd isteyen oyunlara örnek olarak Baldur's Gate 3, Marvel Rivals vs.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı