Prime B450M-K II'ye dikdörtgen ve uzun SSD'ler takılabilir mi?

dgknn010

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben yeni bir sistem aldim da:
Bu sistemin R5 5500 yerine 5600 ile ozellestirerek ortalama 14500 TL gibi bir fiyata aldim. İlk toplama masaustu bilgisayarım olacak bu. Onerileriniz ya da elestirdiginiz kisimlar var mı?

Simdi asil sormak istedigim seye gelmek istiyorum bu anakart da sistemimde var ve ben de dikdortgen seklinde Kingston'un SSD'si var. Bayağı para odemistim bu SSD'ye ama gordugum kadariyla aldigim anakartta ince uzun sekilde bir SSD varmis. Ben hem bunu hem de dikdortgen seklinde elimdeki SSD'yi takabilir miyim bu anakarta?
Simdiden teşekkürler.
Sistem hakkinda konusmak ya da uzerinde tartismak isteyen varsa muhabbet ederiz

Öncelikle düzeltme yapalım
İnce uzun SSD=M.2 SSD
Dikdörtgen SSD=SATA SSD
Sorunun cevabına gelirsek SATA SSD'ler anakarta doğrudan takılmaz. SATA kablosuyla sıkıntısız kullanabilirsiniz.

SATA SSD'lerden bahsediyorsunuz sanırsam. Anakartın üzerinde bu tür SSD'leri bağlamanız için 4 adet SATA veri girişi bulunmakta, anakartın kutusunda bu bağlantıyı sağlayabilmen için toplam 2 adet kablo çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Güç ve veri bağlantılarını yapıp SSD'yi kasaya monteledikten sonra kullanabilirsin.

Öncelikle düzeltme yapalım
İnce uzun SSD=M.2 SSD
Dikdörtgen SSD=SATA SSD
Sorunun cevabına gelirsek SATA SSD'ler anakarta doğrudan takılmaz. SATA kablosuyla sıkıntısız kullanabilirsiniz.
he anladim sagolun bu benim ilk toplama masaustum olucak biraz cahilim

hocam aldigim sistemde de gelir degil mi bahsettiginiz kablo
direk sata ssd ye kabloyu baglayip o kablonun ucunu mu anakarta takicam
ve kablo icinden cikmazsa disardan alirsak maliyetli bisey mi?

hocam aldigim sistemde de gelir degil mi bahsettiginiz kablo
direk sata ssd ye kabloyu baglayip o kablonun ucunu mu anakarta takicam
ve kablo icinden cikmazsa disardan alirsak maliyetli bisey mi?
Evet evet gelir, bende de aynı anakarttan var 2 tane çıkmıştı kutusundan.
Evet veri kablosunu anakart ile SSD arasında SATA güç kablosunu ise güç kaynağından SSD'ye bağlayacaksınız. YouTube'da bunun hakkında tonla video var birkaç tane izleyerek olayı hemen kavrayabilirsiniz.
Kablo içinden çıkar dediğim gibi oldu da çıkmadı 15-20TL bir şey zaten ucuz.

anladim cok sagolun bu tur islere biraz uzagim da dedigim gibi bu benim ilk hazir masaustu sistemim.
bu arada kargodan yola cikmis yurtici kargo ile mahallenin basindaki subeye gelicek yarin kargom umarim yarin aciktir yurtici kargo ve sikintisiz teslim alirim )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…