Prime B550M-A BIOS'un güncel olup olmadığını nasıl anlarım?

Fatih_123

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Xfx Speedster swft Rx 6700XT Ryzen 5 5600x
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, anakartın modeli ASUS Prime B550M-A Wi-Fi II BIOS'un güncel olmasını istiyorum. Windows'tan baktığımda BIOS sürümü 0303 olarak gözüküyor, internette kendi sitesine baktığımda ise 0303 sürümü yok ama daha 5 6 gün öncesinde bu modele yeni BIOS sürümü gelmiş bunu yükleyeyim mi sizce nasıl yükleyeceğim ve son olarak BIOS'u güncel tutmazsam ne olur?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    326,3 KB · Görüntüleme: 50
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    637 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    204 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows çalıştır kısmına "msinfo32" yazın. Açılan pencerede sağ kısımda ki bilgilerde şu yazar; "BIOS Sürümü/Tarihi xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx" Buranın ekran görüntüsünü paylaşırsanız yardımcı olabilirim. Bu arada yakın zaman önce geldiyse yükleyin bir problem olmaz BIOS versiyon nedir derseniz dediğim şekilde öğrenirsiniz.

yardımcı olursan sevinirim

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).png
    200,4 KB · Görüntüleme: 38

Evet dostum BIOS sürümün eski bayağı, sanırım ilk BIOS sürümü 0303.
Verdiğim linkten BIOS sayfasında en üstte açılan BIOS paylaşımın hemen altında "Tümünü Göster" diye bir yer var, oraya bastığın zaman en alt kısımda 0303 BIOS sürümünü göreceksin. Senin mevcut sürümün bu. En güncel olanı indir, ZIP dosyasının içinden dosyayı çıkar, flash belleğin içine at. Daha sonra BIOS gir. Menüden "Tool" kısmına gir, o bölümde "Ez Flash..." gibi bir şey olması gerek, bas ve Flash bellek içinden içine eklediğin BIOS dosyasını yönlendir ve yükle

Bu arada sen kendi sitesine baktığını ve "0303" sürüm yok dediğin için bakmadım. Yoksa hızlıca yardımcı olurdum Neyse, gözünden kaçmış olabilir.

Edit. Tamamdır, şimdi anladık. Senin Wifi II sürümü, sen ilk sürüm anakartına bakmışsın, o yüzden görememişsin 0303 BIOS sürümünü. Senin anakart Wifi II yani.

BIOS gerekmedikçe güncelleme gerekmeyen bir şey. Niye sorusuna cevap buşamıyorsanız güncellemeyin.
BIOS güncellemek her zaman genel olarak iyidir. Çok çok düşük istisnalar vardır problem yaratan güncel BIOSlarda, ama bunlar zaten büyük olasılıkla "beta" sürümler oluyor. Çünkü normal bir sürümde problem olursa anakart üretici firma anında buna bir çözüm buluyor

@Fatih_123 BIOS güncelledikten sonra bilgisayarınız bir kaç defa kapanıp açılabilir. Bu tür tepkiler normaldir haberiniz olsun. Daha sonra siyah ekranda hata mesajı alabilirsiniz. F1 yolu ile tekrardan BIOS girin, her şey sıfırlanmış olacaktır yeni BIOS sürümü ile. RAM'ler için profili açmayı unutmayın. BIOS "Advanced mod" açın F7 ile ya da mouse ile. Gelişmiş görüntü menüsünde Ai Tweaker sekmesinden D.O.C.P ya da X.M.P ayarı vardır, bunlardan biri olmalı, açın. Sonra BIOS save ve reset yapın, PC düzgün bir şekilde açılacaktır.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…