Prime OS unsupported GPT hatası

imbaran

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Resimde de görüldüğü gibi eski PC'ye kuracağım fakat kuramıyorum. Diski görmüyor.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    157,1 KB · Görüntüleme: 61
Sistem kaç yıllık?
UEFi var mı?
UEFi yoksa PrimeOS Classic kurmanız lazım. O da 32bit'tir. Bazı uygulamalarda sorun yaşayabilirsiniz.
UEFi var ama 8-10 yıllık sistemse PrimeOS Standard sürümü UEFi modda kurmalısınız.
Sistem yeni ise PrimeOS Mainline sürümü yine UEFi modda kurmalısınız.

Sistem kaç yıllık?
UEFi var mı?
UEFi yoksa PrimeOS Classic kurmanız lazım. O da 32bit'tir. Bazı uygulamalarda sorun yaşayabilirsiniz.
UEFi var ama 8-10 yıllık sistemse PrimeOS Standard sürümü UEFi modda kurmalısınız.
Sistem yeni ise PrimeOS Mainline sürümü yine UEFi modda kurmalısınız.
Classic kurdum uefi desteğim yok.

Bilgisayarda bir işletim sistemi kurulu mu?
Kurulu sistemde önce boş bir bölüm oluşturun. Eğer disk başka bilgisayardan geldiyse ve şu an GPT modundaysa diski komple silip Legacy kurulum için istediğiniz işletim sistemlerine bölümler ayırın.

Bilgisayarda bir işletim sistemi kurulu mu?
Kurulu sistemde önce boş bir bölüm oluşturun. Eğer disk başka bilgisayardan geldiyse ve şu an GPT modundaysa diski komple silip legacy kurulum için istediğiniz işletim sistemlerine bölümler ayırın.

Bilgisayar çökmüştü. Şu an flashta Prime OS var. Prime osu kurmadan açabiliyorum önce Linux Mint kuracağım sonra Windows dediğiniz adımları uygularım teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00