Prime Z390-P anakart ile 9. nesil i5 uyumlu mu?

• Konuyu başlatan Shi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.004

Shi

Centipat
İyi geceler. 9. Nesil i5 işlemci aldım. Anakart olarak düşüncem aşağıdaki anakart.

ASUS PRIME Z390-P Intel Z390 Soket 1151 DDR4 4133MHz(OC) M.2 USB3.1

Bu anakart işlemcimi destekliyor mu? Teşekkürler şimdiden

Son düzenleyen: Moderatör:
Destekliyor. Eğer aldığınız işlemci 9600K veya 9600KF değilse, OC yapamayacağınız için Z390 çipsetli bir anakarta ihtiyacınız yok. İyi bir B365 çipsetli anakart işinizi görür.

İ5 9400F aldığım işlemci b365 oc yapmayı filan zaten bilende biri değilim oyun için topluyorum kasayı orta halli bir kasa toplayacağım. Sizlere sora sora öğreneceğim ve de aklıma takılan bir soru daha var, peki işlemcinin üzerinde 2.9 ghz hız yazıyor max ghz 4.1 yazıyor bu 4.1 hıza ulaşabilmesi için benim bir şey yapmam gerekiyor mu yoksa işlemci kendimi ulaşıyor bu hıza?

Kendisi ulaşıyor, aldığınız işlemci için de Z390'a boşuna para vermeye gerek yok.

İ5 9400F aldığım işlemci b365 oc yapmayı filan zaten bilende biri değilim oyun için topluyorum kasayı orta halli bir kasa toplayacağım. Sizlere sora sora öğreneceğim ve de aklıma takılan bir soru daha var, peki işlemcinin üzerinde 2.9 ghz hız yazıyor max ghz 4.1 yazıyor bu 4.1 hıza ulaşabilmesi için benim bir şey yapmam gerekiyor mu yoksa işlemci kendimi ulaşıyor bu hıza?

9400f için z390 almanıza hiç gerek yok boşa masraf yapmayın b365 alın artan parayla soğutucu fan gibi diğer donanımları alın.

9400f için z390 almanıza hiç gerek yok boşa masraf yapmayın b365 alın artan parayla soğutucu fan gibi diğer donanımları alın.
Allah razı olsun görüşleriniz için çok yardımcı oluyorsunuz bana. Ben arada yine bir kaç soru soracağım :)
Kendisi ulaşıyor, aldığınız işlemci için de Z390'a boşuna para vermeye gerek yok.
Tamamdır hocam allah razı olsun 🙏🏻

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı