Prime Z590-P sisteme 2. M.2 SSD taktıktan sonra sistem yavaşladı

matthewsse

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Ben Gigabyte 1 TB Aorus GP-ASM2NE6100TTtd SSD kullanıyordum. Daha sonra bir tane daha SSD almaya karar verdim ve Samsung 980 Pro marka 1TB SSD aldım. PCI 4 slotuna yeni SSD'yi taktıktan sonra Windows dahil bütün her şeyi oraya klonlayıp Gigabyte'ı boşalttım. Ancak bu işlemden sonra bilgisayarım aşırı yavaşladı. Yaklaşık 50SN-1DK sürüyor bilgisayarın açılması. Bir türlü çözemedim sorunu ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

Lazımsa eğer;
  • Anakart: ASUS Prime Z590-P Wi-Fi
  • İşlemci: Intel i9 11900F.
  • RAM: 2X G.Skill Ripjaws V 8 GB 3200MHz DDR4.
  • Ekran kartı: ASUS RTX 3080.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem yavaşlaması sorunu yaşamak, iki M.2 SSD'yi birden kullanmanın doğrudan bir sonucu olmayabilir.
Yeni M.2 SSD'nin BIOS ayarlarında tanımlanması gerekiyor. Yeni SSD'yi tanıtmak için BIOS ayarlarında gerekli değişiklikleri yapmanız gerekebilir. Özellikle, açılış sırasında hangi sürücünün öncelikli olduğunu belirlemek için Boot seçenekleri ayarlarına bakın. Yeni SSD, anakartınızın desteklediği M.2 arabirimi uyumlu olmayabilir veya başka bir uyumluluk sorunu olabilir, bakmakta fayda var. Yeni SSD'nin bölümlendirme ve biçimlendirme işlemi tamamlanmamış olabilir veya yanlış yapılmış olabilir. İkinci M.2 SSD takıldıktan sonra, güç kaynağı yetersiz kalmış olabilir. Bu durumda, sistemin yavaşlaması hatta çökmesi olasıdır. Kısacası BIOS ayarlarını ve sürücü uyumluluğunu kontrol etmeniz gerekiyor. Ardından, sürücü bölümlemesi ve güç kaynağı sorunlarını kontrol edebilirsiniz. Sorun devam ediyorsa farklı bir donanım veya yazılım sorunu da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…